Banner CORE HIT RADIO

Kino Palke prikazuje film ‘Curveball’

Autor/ica
Objavljeno: 27 srpnja, 2022
kino palke

I ove godine sinjsko Alkarsko trkalište postalo je ljetna filmska pozornica u još jednom izdanju programa Kino Palke. Ovo je već treća godina da gledalište na trkalištu ne služi samo za ‘prove’ i alkarske svečanosti već i kao nezaobilazno mjesto za ljubitelje filma i kulture.

Sinjski kulturni urbani pokret u partnerstvu s Goethe Institutom Kroatien na ‘palke’ je donio ciklus njemačkog filma. U pet termina na ‘palkama’ se prikazuju neki od najzanimljivijih njemačkih filmova. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Treći po redu film je na rasporedu sutra, 28. srpnja u 21, 30 sati. Film Curveball iz 2020. godine traje 108 minuta.
Režija: Johannes Naber, igrani, komedija, kriminalistički, povijesni, triler.

Radnja filma: Arndt Wolf radi kao stručnjak za biološko oružje za njemačku Saveznu obavještajnu službu (BND). Čvrsto je uvjeren da je u Iraku proizvedeno oružje za masovno uništenje, iako potraga UN-ovog povjerenstva nije pronašla ništa. Bez obzira na to Wolf ne dopušta da ga odvrate od njegovog uvjerenja, a jedan tražitelj azila daje mu novu nadu, ali pritom također pobuđuje interes BND-a – Rafid Alwan alias ‘Curveball’ tvrdi, da je bio inženjer u programu za biološko oružje Sadama Huseina. Međutim, potraga za dokazima iznimno je teška, a Alwan je itekako svjestan vrijednosti svojih podataka.

Film je nominiran za Njemačku filmsku nagradu u kategorijama za najbolji film, najbolju režiju i najbolju sporednu mušku ulogu.

Podsjećamo, Ideja projekta Kino Palke nastala je 2020. godine s ciljem da lokalnoj publici predstavi najbolja suvremena umjetnička filmska ostvarenja.

Istovremeno, program daje novu funkciju postojećoj infrastrukturi alkarskog gledališta u vremenu prije održavanja alkarskih svečanosti. Naime, svojim izgledom palke su klasično gledalište u otvorenom prostoru, a apliciranjem novog kulturnog sadržaja, daje im se dodatna vrijednost.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh