MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Klavirski recital Branimira Župića

Autor/ica
Objavljeno: 25 srpnja, 2022
koncert branimir zupic

U  okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2022’ klavirski recital u Galeriji Sikirica, u Alkarskim dvorima, sutra će održati mladi sinjski glazbenik Branimir Župić.

Branimir Župić stekao je osnovno glazbeno obrazovanje u OGŠ Jakova Gotovca u Sinju, u klasi prof. Nataše Ivančić i prof. Jelene Vuković. Godine 2016. upisuje srednjoškolsko obrazovanje u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u klasi prof. Kosovke Čudine, a godinu dana kasnije i Glazbenu gimnaziju. Tijekom školovanja usavršavao se i na brojnim seminarima svjetski priznatih pedagoga Rubena Dalibaltayana, Grigoryja Gruzmana, Kemala Gekića, Đorđa Stanettija i drugih. Već kao mlađi učenik sudjelovao je na mnogobrojnim natjecanjima na kojima je, kao solist ili u okviru komornog sastava, polučio izvrsne rezultate. Sudjelovao je i na 1. Međunarodnom pijanističkom natjecanju ‘Tivat’ u Crnoj Gori 2016. godine na kojem je osvojio prvu nagradu i bio prvoplasirani natjecatelj u svojoj kategoriji. Na državnim natjecanjima u Zagrebu dva puta je zaslužio drugu nagradu (2015. i 2017.) , a jednom prvu (2019.). Na 23. Međunarodnom natjecanju ‘Daleki akordi’ u Splitu 2018. osvojio je prvu nagradu i bio prvoplasirani natjecatelj u svojoj kategoriji, a uz to je i dobitnik titule laureata kao apsolutni pobjednik natjecanja. Branimir je dobitnik mnogih priznanja jgrada Sinja za izvrsnost kao i priznanja Splitsko-dalmatinske županije za izniman uspjeh na natjecanjima.

Godine 2021. maturirao je koncertom u dvorani Hrvatski dom u Splitute nedugo nakon toga održao i svoj prvi samostalni recital u Sinju. Svoje glazbeno obrazovanje nastavlja kao student klavira u klasi prof. Đorđa Stanettija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Branimir Župić na koncertu će izvesti djela J. S. Bacha, L. van Beethovena, B. Papandopula i F. Chopina. Kao gost nastupit će Matej Vukić na trubi, uz klavirsku pratnju Jelene Vuković.

Koncert će početi u 19 sati, a ulaz je slobodan.

branimir zupic

ferata@ferata.hr
0997370409