TOMMY mel

Klub vijećnika HDZ-a: ‘Gradonačelniče, da je bilo radit štogod?!’

Autor/ica
Objavljeno: 14 svibnja, 2024
Naslovna foto katastraske izmjere

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u sinjskom Gradskom vijeću, vijećnik Stipe Perić uputio je priopćenje za javnost u kojem proziva gradonačelnika Mira Bulja za nerad te upozorava da se Gradsko vijeće nije sastalo gotovo tri mjeseca. Priopćenje donosimo u cijelosti.

‘Gradsko vijeće Grada Sinja u više od 5 mjeseci ove godine, sastalo se tek jednom i to 27. veljače ove godine raspravivši pritom tek tri točke vezano uz 2024. godinu, a uskoro se i bliži zakonski rok od tri mjeseca u kojem će zbog nesastajanja Vijeće biti raspušteno.

Razlog je i više nego očit. Gradonačelnik Miro Bulj cijeli grad i njegov razvoj stavio je na zadnju kartu – kartu svog još jednog saborskog mandata, četvrtog u nizu, a koji Sinju u prethodnih 8 godina nisu donijeli apsolutno ništa. Miro Bulj, politikom „Ja bi još botu“ osigurao je sebi izdašne saborske privilegije i za iduće četiri godine, dok izborna obećanja s lokalnih izbora ostaju mrtvo slovo na papiru.

Nema novih radnih mjesta i investitora, nema kapitalnih investicija i boljeg života u Sinju. Nema povratka mladih iz inozemstva, nema POS stanova, nema novih grobnih mjesta, nema pothodnika ispod rotora kod Doma mladih, nema brze ceste Kukuzovac-Križice, nema zaobilaznice Sinja, nema parkinga i proširenja ceste kod Doma zdravlja. Nema brzog i optičkog interneta, nema izmjena Baze nerazvrstanih cesta.

Najžalosnije od svega nema ni NOVE KATASTARSKE IZMJERE – koja se o trošku države uspješno provodi u susjednim Hrvacama, Trilju i cijeloj Hrvatskoj i koja građanima rješava imovinsko pravne odnose, a koje naši sugrađani plaćaju vlastitim novcem u dugotrajnim sudskim postupcima.

Rekli bi „grad u kojem sve cvate“ i koji je još jednom Miro Bulj stavio na čekanje, barem dok ne završe sljedeći EU izbori, pa nema potrebe da se Gradsko vijeće koje bi trebalo raditi prvenstveno na dobrobit i korist svojih građana te odlukama kreirati budućnost i tempo kojim će se naš Grad razvijati, uopće sastaje, kamoli što odlučuje. Ovakvim neradom i ne donošenjem odluka u konačnici najviše gube naši građani, što je u najmanju ruku žalosno i poražavajuće.

Klub vijećnika HDZ-a Sinj,
Stipe Perić, predsjednik’

ferata@ferata.hr
0997370409