lady

Klub vijećnika HDZ-a predlaže izmjene i dopune Odluke o komunalnom doprinosu

Autor/ica
Objavljeno: 3 prosinca, 2021
grad sinj

Klub vijećnika HDZ-a Sinj danas je u proceduru javnog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću uputio prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu, uz sljedeće obrazloženje:

Gradsko vijeće Grada Sinja na 21. sjednici održanoj 28. ožujka 2019. godine usvojilo je Odluku o komunalnom doprinosu (Službeni glasnik Grada Sinja 2/19). Odlukom su u u Glavi VIII. – naslova: OSLOBAĐANJA OD PLAĆANJA KOMUNALNOG DOPRINOSA, u članku 17. previđeni slučajevi u kojima se za investicije određene namjene ne plaća komunalni doprinos za građenje i ozakonjenje, dok je u stavku 2. istog članka predviđeno da komunalni doprinos za gradnju prve nekretnine koja mora biti obiteljska kuća kojom se rješava stambeno pitanje s najviše dvije stambene jedinice i građevinske površine do 400 m2, te izgrađena u III., IV. i V. zoni iznosi 1,oo kn.

U javnoj raspravi koju smo vodili prethodnih dana istaknuli smo sramotan odnos prema mladim i mladim obiteljima u dosadašnjem mandatu gradonačelnika Bulja koji nedostatku vizije i vlastitih ideja u prethodnih 6 mjeseci nije realizirao projekt ‘Majka odgajateljica’ na kojoj poziciji je bilo osigurano milijun kuna, kao ni lipe sa stavke od milijun kuna za sufinanciranje projektne dokumentacije i troška priključaka na struju i vodu za mlade obitelji – nego ih je usvajanjem Rebalansa za 2021.g, izbrisao i ukinuo.

Stoga dok se u idućoj proračunskoj 2022. godini ne steknu uvjeti za realizaciju programa i mjera koje će za cilj imati zadržavanje mladih obitelji na području Grada Sinja te poticanja gradnje obiteljskih kuća, predlažemo ove izmjene i dopune Odluke o komunalnom doprinosu kako bi se ispravila nepravda i diskriminatoran odnos u odnosu na naše sugrađane, posebno mlade i mlade obitelji koji na užem ili širem području grada Sinja grade prvu nekretninu koja mora biti obiteljska kuća kojom se rješava stambeno pitanje s najviše dvije stambene jedinice i građevinske površine do 400 m2.

Naime dosada su iznos od 1.oo kn komunalnog doprinosa plaćali samo građani s našeg područja koji žive u III, IV. I V. zoni odnosno u naseljima izvan Grada Sinja, dok će se ovim izmjenama od potpunog oslobođenja plaćanja obveze komunalnog doprinosa uključiti svi građani Sinja neovisno o tome gdje planiraju graditi obiteljsku kuću, opet naglašavamo posebno mladi i mlade obitelji koje ne treba ‘kažnjavati’ zato što imaju zemljište u vlasništvu ili planiraju graditi (prvu) obiteljsku kuću u užem ili širem području Grada Sinja.

Klub vijećnika HDZ-a Sinj

Predsjednik, Anđelko Bilandžić

 

Klub vijećnika HDZ ID Odluka o kom. doprinosu

Obrazac za sudjelovanje javnosti Odluka ID Odluka o kom. doprinosu

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh