Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Kolona sjećanja u Vukovaru, fotogalerija Ante Botića

Autor/ica
Objavljeno: 18 studenoga, 2023
VUKOVAR

Foto: Ante Botić

Hrvatska se prisjeća najtežeg dana u svojoj novijoj povijesti, kada je 1991. godine, nakon 87 dana otpora, slomljena obrana Vukovara, koji su okupirali tzv. JNA i srpska paravojna postrojba, počinivši brojne zločine nad civilima i braniteljima.

U Vukovaru su danas bile delegacije svih gradova i općina Cetinske krajine, predstavnici braniteljskih i civilnih udruga te brojni naši sugrađani koji su sudjelovali u veličanstvenoj Koloni sjećanja. Sve je pratio objektiv našeg kolege Ante Botića, koji je u javljanju za Dnevnik Hit radija između ostalog kazao:

‘Svi se slažu da je ovo bila namasovnija, najveća Kolona sjećanja otkada se ide od ratne bolnice u Vukovaru do Memorijalnog groblja. Deseci tisuća hodočasnika iz cijele Lijepe Naše, ali i inozemstva gdje žive Hrvati, došli su se danas pokloniti herojima Vukovara. Sinjani i Cetinjani, alkari i alkarski momci, članovi VAD-a, dužnosnici svih gradova i općina cetinskog kraja, brojne braniteljske i ostale udruge, čelništvo naše Županije, koračali su za barjacima na čelu sa zastavom 204. vukovarske brigade i sveukupno više od stotinu ratnih zastava pobjedničke Hrvatske vojske.’

Djelić ugođaja iz Vukovara pogledajte u fotogaleriji kolege Ante Botića:

ferata@ferata.hr
0997370409