HEP kultura Alkar

Komemorativni skup za gradonačelnika Ivicu Glavana

Autor/ica
Objavljeno: 17 srpnja, 2015

Komemoracija16

U prepunoj dvorani sinjskog kina više stotina Sinjana, Cetinjana i prijatelja pristiglih iz svih krajeva Hrvatske oprostilo se od gradonačelnika Sinja Ivice Glavana. Svi su se okupili kako bi obitelji koja je nazočila komemoraciji, djeci Lari, Lani i Ivanu-Pavlu, supruzi Marini, majci Rosi, braći Goranu s obitelji i Denisu, obitelji Zlodre i rodbini izrazili sućut velikom čovjeku, prijatelju, Gradonačelniku.

Među onima koji su došli odati poštovanje Ivici Glavanu bili su i premijer Zoran Milanović, ministri Ante Kotromanović i Ranko Ostojić, župan Zlatko Ževrnja sa suradnicima, dogradonačelnici Sinja Kristina Križanac i Zlatko Ugrin, dopredsjednik sinjskog Gradskog vijeća Milan Smoljo i ostali vjećnici, brojni svećenici predvođeni dekanom Cetinskog dekanata don Stipom Ljubasom i sinjskim gvardijanom fra Petrom Klapežom, rektor splitskog sveučilišta Šimun Anđelinović, čelništvo VAD-a, alkari i alkarski momci, sportaši, članovi braniteljskih udruga iz Domovinskog rata s cetinskog područja, brojni gradonačelnici i načelnici općina i gradova, te brojni građani poštovatelji prerano preminulog Ivice Glavana Iće.

Nakon himne Lijepa naša koju je izvela klapa Sinj, kratko je o Ićinu životopisu govorila voditeljica komemoracije Magdalena Šipić. Od Ivice Glavana dirljivim riječima ispred Gradskog vijeća oprostio se predsjednik Kluba vijećnika NL dr. Stipislav Jadrijević, koji je istaknuo kako je Ivica Glavan bio iznimno poštena osoba koja je voljela svoj grad, koji je uvijek želio dati cijeloga sebe kako bi iz dana u dan njegov Sinj bio bolji, ljepši, uspješniji. Svoj govor dr. Jadrijević završio je riječima koje su stajale pored velike fotografije na kojoj je pisalo ‘Naš posao nije gotov’.

Riječi utjehe obitelji i okupljenom skupu u ime veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj i hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu prenijela je dr. sc Danica Ramljak.

Pokojni Ivica bio je i veliki sportaš. Volio je sport, posebno nogomet kojeg je igrao i trenirao, bio je i predsjednik svog najdražeg kluba – svog Junaka. Svoja sportska i stručna znanja prenosio je i na druge klubove diljem Dalmacije. U ime velike sinjske sportske obitelji od svog najboljeg prijatelja dirljivim riječima i u suzama oprostio se Denis Katić, predsjednik KK Alkar.

Prije no što su mu 2009. godine građani dali povjerenje u prvom mandatu da predvodi Gospin i alkarski grad, Ivica Glavan bio je djelatnik Gimnazije Dinko Šimunović. Recitirajući antologijsku Pupačićevu pjesmu ‘More’, od svog prijatelja, profesora, oprostio se ravnatelj Gimnazije prof. Marko Duvnjak.

Zamjenica gradonačelnika Sinja Kristina Križanac dirljivim riječima oprostila se od svog kolege i prijatelja u ime svih zaposlenika Gradske uprave. Istaknula je kako je Ićo iznad svega volio svoj Sinj, te da je kao Gradonačelnik bio iznimno predan poslu za boljitak svoga Sinja.

Ivica Glavan, i kao prijatelj i kao kolega bio je energičan no iznad svega susretljiv, srdačan. U kojoj god situaciji bio i što god radio imao je samo jedan cilj -da svoj voljeni Sinj učini boljim mjestom za život, kazao je između ostalog u svom govoru izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, splitsko dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.

Komemorativni skup završio je pjesmom klape Sinj ‘Pismo moja hrli tamo’, nakon čega je otvorena knjiga žalosti u koju se prvi upisao premijer Zoran Milanović, a potom i ostali dužnosnici i građani.

Knjiga žalosti bit će danas otvorena ispred crkve Sv. Roka u Udovičićima, a od sutra u sinjskoj gradskoj vjećnici, nakon čega će biti predana obitelji.

Posljednji ispraćaj Ivice Glavana bit će u 18 sati u njegovim Udovičićima. Na posljednje počivalište Ivicu Glavana ispratit će počasne straže.

Za sve one koji žele nazočiti posljednjem ispraćaju Ivice Glavana organiziran je prijevoz autobusom od 16,30 sa sinjskog kolodvora.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh