TOMMY mel

Koncert klape Prijatelji Brnaze i gostiju

Autor/ica
Objavljeno: 30 kolovoza, 2022
KLAPA PRIJATELJI BRNAZE

U zadnjim satima kolovoza, sutra, 31. kolovoza, Klapa Prijatelji Brnaze održat će koncert u sklopu manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2022.’.

Klapa će održati koncert sa gostima iznenađenja u Domu kulture u Brnazama s početkom u 20 sati.

Klapa Prijatelji Brnaze službeno je osnovana daleke 2000. godine, premda je djelovala već nekoliko godina prije. U to vrijeme dominirala je naša ponajbolja klapa, klapa Sinj, prema kojoj je klapa Prijatelji i postavljena. Nakon prvih nastupa u Cetinskoj krajini, klapa Prijatelji dostiže zavidnu glazbenu razinu i sve više nastupa izvan rodne krajine. Tako predstavlja Sinj i krajinu na Zagrebačkom velesajmu, Danu Sinjana, gostuje u povodu proslave 40 godina djelovanja ponajboljem amaterskom zboru iz Žirija u Sloveniji, nastupa na Večerima serenade u Kaštelima, u Josipovcu kod Osijeka, na božićnim koncertima nastupa po cijeloj Dalmaciji, itd. Od osnutka, klapa svake godine organizira koncert u Brnazama, najprije u staroj crkvi sv. Nikole Tavelića, a onda u Domu kulture. Klapa je godinama izdavala 60-ak stranica velik godišnjak Brnaška strana u kojem su se obrađivale zanimljive teme iz Brnaza. Godine 2011., zbog raznih privatnih obveza, klapa je otišla u ‘status’ mirovanja premda se redovito okupljala kod članova i prijatelja na raznim feštama kao što su vjenčanja, rođenja, krštenja, pričesti, itd. Prošle godine, početkom ljeta, klapa je skromno započela s provama, ponavljajući stari, ali i učeći novi repertoar. Također, klapa je trebala nastupiti na Božićnom koncertu u Brnazama, ali je cijeli događaj otkazan zbog korone.

Sutra je nova prilika čuti klapu Prijatelji Brnaze nakon desetak godina. Dođite i uživajte u klapskoj pjesmi! Ulaz je besplatan!

KLAAPA

ferata@ferata.hr
0997370409