Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Koncertom profesora otvoren drugi tjedan Ljetne glazbene škole Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 20 srpnja, 2022
fedea dbfc f aabbbd

U organizaciji Klastera Sinjska alka u Galeriji Sikirica otvoren je drugi tjedan Ljetne glazbene škole Sinj.

Na samom početku prisutne posjetitelje pozdravio je gradonačelnik Sinja Miro Bulj koji je zaželio puno uspjeha u radu polaznicima i profesorima drugog tjedna, te im prigodno uručio novu klavirsku stolicu. Ova klavirska stolica će se koristi za potrebe održavanja koncerata uz pratnju klavira u Galeriji Sikirica.

ec ed e be fba

Uz gradonačelnika koncertu je prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić.

Uslijedio je koncert profesora drugog tjedna na kojem su nastupali prof. Branimir Pustički; violončelo, prof. Anđelko Krpan; violina, prof. Adela Golac Rilović; sopran, prof. Đorđe Stanetti; klavir i prof. Jelena Vuković; klavir.

Ljetna glazbena škola održava se do subote 23. srpnja. U prvom tjednu školu je polazilo više od 100 učenika, dok u drugom tjednu sudjeluje više od 30 učenika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Posebno veseli što ljetnu glazbenu školu pohađa velik broj djece iz Cetinske krajine. U subotu s početkom u 11 sati i u 20 sati u Galeriji Sikirica će se održati završni koncerti polaznika drugog tjedna, čime će biti zatvoreno ovogodišnje peto izdanje Ljetne glazbene škole Sinj.

ferata@ferata.hr
0997370409