BANNER FERATA

Konjički sport: Grlo sinjskih vlasnika, Golden Sea, nastavlja briljirati u Mađarskoj

Autor/ica
Objavljeno: 6 srpnja, 2019

Prije nešto manje od dva mjeseca pisali smo o grupi Sinjana i jednoj “nevisti” koji su trbuhom za kruhom završili u Irskoj, gdje su kupili dva konja, nakon čega je počela njihova konjička bajka kojoj, na sreću, izgleda da nema kraja…

Niko Jenjić, Ivan Vučković, Ivan Paleško i Tajana Jenjić, udruženi u sindikat VINT, kupili su kobilu Golden Sea (otac Born To Sea) i Next Steps (otac Footstepsinthesand) u Irskoj, zatim je preselili u Mađarsku, gdje je Golden Sea nakon odrađenih priprema počela ostvarivati briljantne rezultate.

Nakon sjajnog otvaranja sezone na utrkama u Mađarskoj, sinjska ekipa se zaputila u Slovačku na Turf gala utrku, najznačajniju u tamošnjem kalendaru, gdje je njihova miljenica u svojoj kategoriji slavila s tri dužine prednosti.

Osokoljeni pobjedom u Bratislavi Sinjani su krenuli na mađarski Derby koji se ove godine održavao po 97. put. Ova utrka je isključivo za konje starosti tri godine, što znači da je jedan konj može samo jednom trčati.

Koliko je ova utrka značajna dovoljno će reći nagradni fond od čak 50 tisuća eura, od čega 24 tisuće za pobjedničko grlo. Golden Sea je s jahačem Stanislavom Georgijevim, koji je često nastupao i u Sinju, krenula rezervirano, nakon čega je postepeno pojačavala ritam i onda doslovno eksplodirala u posljednjih 100-tinjak metara ostavivši konkurenciju debelo iza sebe.

Super brzoj Golden Sea ovo je treća pobjeda iz tri nastupa, čime je postala jedna od glavnih priča u ovom dijelu Europe, na radost njenih vlasnika koji nisu skrivali oduševljenje i koji sada kuju nove planove:

“Neki će reci da smo imali puno sreće u odabiru, ali ja vjerujem da i sreću treba zaslužiti. Prije svega tu je težak i naporan rad našega Stanka koji je uložio svoje vrijeme, ljubav i znanje u ovo sto radi te njemu idu najveće zasluge. Potomci Born To Sea su iznimno temperamentni te upravo radi toga treneri u Irskoj su ga istisnuli iz uzgoja. Moj trener John Oxx za kojega radim trenirao je Born To Sea, te nam je dao veliki vjetar u leđa da se ne moramo brinuti za derby distancu posto genetika sa majčine i očeve strane naše kobile sugerira na to da će držati distancu.”

“Svakako smo dobili veliku potporu prijatelja u Irskoj koji sada napokon znaju da galopski sport postoji u Mađarskoj. Puno je još stepenica do mogućnosti da je predstavimo irskoj publici, ali svakako idući korak je listed u zapadnoj Europi. Imamo vise utrka u izboru krajem kolovoza, a u koju ćemo, odluka će pasti krajem ovog mjeseca nakon sto Golden Sea odradi zasluženi odmor.”, kazala nam je Tajana Jenjić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh