banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Križanac Glavanu i Ugrinu uskratila pravo na obavljanje svih poslova

Autor/ica
Objavljeno: 8 srpnja, 2019

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac svojim zamjenicima Denisu Glavanu i Zlatku Ugrinu uskratila je pravo na obavljanje svih povjerenih im poslova. Priopćenje gradonačelnice donosimo u cijelosti.

‘Poštovane Sinjanke i Sinjani, obraćam Vam se kao izabrana Gradonačelnica Grada Sinja sa željom da Vam prenesem svoj stav oko nastale političke situacije u našem Gradu.

Novonastala situacija je proizišla iz političkog razlaza koji se dogodio između mene, kao Gradonačelnice, i NL dr. Jadrijević, a ista neće utjecati na funkcioniranje Grada, svih njegovih segmenata, realizaciju projekata kao niti na ostvarivanje prava građana koja su u nadležnosti jedinice lokalne samouprave.

Politički razlaz vidim kao nužnost čišćih i jasnijih odnosa političke opcije i mene izabrane Gradonačelnice.

Smatram politički korektnim da upravljačke pozicije trebaju biti vraćene izvorno nositelju izvršne vlasti koji temeljem Zakona snosi potpunu odgovornost za funkcioniranje segmenata grada koji su zakonski određeni.

U tom smislu sam dana 08. 07. 2019. godine donijela odluku kojom zamjenicima Denisu Glavanu i Zlatku Ugrinu uskraćujem pravo na obavljanje svih povjerenih im poslova, s obzirom da već duže vrijeme otežavaju rad i koordinaciju operativnih postupaka uprave, izvršne vlasti i predstavničkog tijela. Zamjenici Denis Glavan i Zlatko Ugrin su se, vlastitim izborom u obavljanu povjerenih im poslova, odbili pridržavati uputa Gradonačelnik znajući da Zakon jasno određuje njihovo postupanje.

Zbog svega navedenog očekujem njhove ostavke.

U djelokrugu moje odgovornosti i nadležnosti u funkcioniranju javnih ustanova, trgovačkih društava i drugih pravnih osoba izvješćujem javnost da će doći do promjena u smislu uključivanja stručnih osoba u upravljačke strukture kako bi se poboljšali rezultati poslovanja kod istih, a sve u cilju dobrobiti žitelja Grada.

Također smatram izuzetno važnim da nakon podnesenih ostavki u sportskim klubovima promijenim dosadašnju praksu na način da politika više ne određuje uprave sportskih klubova već upravljanje sportskim klubovima bude povjereno sportskim entuzijastima i sportskim znalcima. Zbog toga ću nastaviti stvarati uvjete da Grad bude zagovornik razvoja sporta u financijskom i materijalnom smislu a da sportskim klubovima upravljaju odgovorni sportski entuzijasti.

Poštovani sugrađani, moja odgovornost prema Vama je prva i jedina moja obveza koju ću imati do kraja mandata, a sve u cilju rasta i razvoja Grada Sinja.

S poštovanjem,

Gradonačelnica’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh