Križanac i Vrgoč pozvale Sinjane i njihove goste na ‘Advent u Sinju’

Autor/ica
Objavljeno: 1 prosinca, 2017
krizanac_vrgoc

Sutra, 2. prosinca u 17 sati i 30 minuta na Šetalištu Alojzija Stepinca upriličit će se svečano otvaranje manifestacije ‘Advent u Sinju’.

Ovogodišnji ‘Advent’ organiziraju Grad Sinj, Turistička zajednica grada Sinja, Svetište Gospe Sinjske, Kulturno-umjetničko središte Sinj te brojne udruge. Gostujući u programu Hit radija, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac kazala je kako su pripremili raznolik program.

‘Tijekom našeg Adventa bit će upriličene brojne gastro-večeri, kazališne predstave, filmske večeri s prigodnom tematikom i humanitarne akcije. Petkom i subotom imat ćemo nastupe brojnih bendova na Šetalištu Alojzija Stepinca’, kazala je gradonačelnica Križanac.

Direktorica sinjske Turističke zajednice Monika Vrgoč dodaje kako će se i ove godine tijekom ‘Adventa’ predstaviti općine i gradovi s područja cetinskog kraja.

‘Tijekom prvog tjedna bit će nam upriličeno predstavljanje prigodnih programa pod pokroviteljstvom Općina Dicmo, Otok i Htvace te Grada Trilja. Imat ćemo prigodu uživati u nastupnima njihovih KUD-ova i klapa, izložbi brojnih rukotovorina, ali i proizvoda lokalnih OPG-ova i zadruga. U nastavku Adventa uslijedit će brojne edukativne radionice, igraonice, izložbe, tradicionalni nastupi Sinjskih mažoretkinja, koncert Gradske glazbe Sinj, Mješovitog zbora grada Sinja, Sinjskih slavuja, bit će tu i kazališne predstave te Dječji tjedan u organizaciji Udruge Cjelovit život’, naglasila je Vrgoč.

Posebnost ovogodišnjeg ‘Adventa u Sinju’ je Snježni gradić, kojeg su pripremili vrijedni članovi udruge ‘Sinjski ferali’.

Gradonačelnica Križanac i direktorica Turističke zajednice Vrgoč pozvale su Sinjane i njihove goste da budu dio ovogodišnjeg ‘Adventa’.

Cijeli program ‘Adventa u Sinju’ pročitajte OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh