banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

KUD Cetina obilježio godišnjicu rada i vrši upis novih članova

Autor/ica
Objavljeno: 9 veljače, 2019

Prigodnim druženjem u restoranu Pinjur sinoć su članovi KUD-a Cetina Sinj obilježili svoj prvi rođendan.

Naime, prvog dana veljače prošle godine zaljubljenici u sinjsku i cetinsku etno baštinu i tradiciju osnovali su svoje kulturno umjertničko društvo.

Predsjednica KUD-a Marija Cvitković ističe kako je većina članova, pojedinačno ili kroz druge etno udruge, bila skoro cijeli život uključena u očuvanje narodnih običaja, izradu narodnih nošnji, drvenih ratila, opanaka i drugih sadržaja, a prošle godine su se odlučili udružiti.

‘Nakon zimske stanke okupili smo se i malo podružili, vidjeli kako nam je prošla ova naša prva godina rada i razgovarali s kojim programom idemo dalje. Nas vuče velika želja da promoviramo naše običaje diljem Hrvatske i šire, a mladima damo poticaj da nam se pridruže, kako tradicija, običaji i naša kulturna baština ne bi otišli u zaborav’, istaknula je Cvitković.

Ovo, po stažu najmlađe sinjsko kulturno umjetničko društvo tijekom godine imalo je dosta zanimljivih aktivnosti. Između ostalog, sudjelovali su u pripremi Uskrsnog doručka u Sinju i Adventa u okviru kojeg su uprizorili božićne običaje. Osim toga, gastro i etno ponudu te običaje našega kraja predstavili su na Danima Grada Vukovara, 5. Sajamu mogućnosti u Sinju, 9. manifestaciji ‘Ikavica’ u vojvođanskom mjestu Stanišić.

Veseli spoznaja kako u ovom Društvu ima i djece, osnovnoškolaca koji žele nastaviti tradiciju svojih starijih.

Kako bi privukli što veći broj mladih, ali i one starije životne dobi, KUD Cetina poziva sve da im se pridruže na provama koje se, pod vodstvom stručnog voditelja Mladena Grubišića, održavaju svakog petka u Galeriji Galiotović s početkom u 20 sati. Više informacija zainteresirani o svim aktivnostima i uključivanju u rad KUD-a Cetina mogu dobiti na broj mobitela 098602159 ili na www.kudcetina.hr.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh