HEP Hrvatska

Labrović o problemima NK Glavice

Autor/ica
Objavljeno: 28 rujna, 2018
krizanac_labrovic

Gradonačelnica Sinja KRISTINA KRIŽANAC na sjednici Gradskoga vijeća, održanoj 26. rujna, pozvala je vijećnika HDZ-a MIRKA LABROVIĆA na Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu Zajednice sportskih udruga grada Sinja, kako bi se pokušala riješiti situacija u NK Glavice.

Vijećnik HDZ-a Mirko Labrović u okviru aktualnog sata pitao je gradonačelnicu Križanac je li upoznata s činjenicom da u Nogometnom klubu Glavice, koji ima 72 godine dugu tradiciju, više od mjesec dana nema Uprave te što je poduzela po tom pitanju, kao i ima li saznanja da je prije nekoliko dana ovom Klubu isključena struja za koju je u gradskom Proračunu osigurano 16 tisuća kuna. Dodao je i kako je službama uključenima u program Javnih radova uputio zahtjev da se uredi i očisti prostor oko igrališta NK Glavice povodom održavanja memorijalnog turnira Mirko Perić. Prema njegovim riječima, te iste službe su mu čak četiri puta obećale da će doći i napraviti što je od njih tražio, no unatoč obećanju ništa nisu poduzele, pa je nekoliko stotina sudionika i više tisuća posjetitelja dočekao neuređen prostor oko igrališta.

Gradonačelnica Kristina Križanac odgovorila je da je upoznata sa stanjem u NK Glavice, te je pozvala vijećnika Labrovića na Redovnu godišnju izvještajnu skupštinu Zajednice sportskih udruga grada Sinja.

‘Naravno da smo upoznati s katastrofalnim stanjem u NK Glavice. Bilo bi mi drago da budete na sljedećoj Skupštini zajednice sportskih udruga, da riješimo ovo katastrofalno stanje u Glavicama. Ja i vi smo svjedoci koliko smo to pokušavali dovesti u red. Molim vas da budete na Skupštini, pa da se s ostalim kolegama nađe koncept da se to riješi, jer zaista je to Klub koji zaslužuje pažnju i koji je prošao velike turbulencije u proteklih godinu dana. Zašto se sve odigralo na takav način, to ne znam’, odgovorila je Križanac.

Vijećnik Labrović nije bio zadovoljan odgovorom. Kazao je kako mještani Glavica plaćaju komunalni doprinos i sve režije prema Gradu Sinju, te da nisu zaslužili da nakon 72 godine NK Glavice nema seniorsku momčad.

‘Puno je lijepih priča, a stvarnost je puno drugačija. Klub je ostavljen sam po strani. Vi kao vlasnici Kluba bi trebali iskazati puno veću želju za sudjelovanjem u rješavanju problema. Nemojte zaboraviti da ste svi vi skupa, koji obnašate vlast u zadnjih devet godina, potekli s NL dr. Jadrijevića koji je iz Glavica, pa bi bilo lijepo da tim Glavicama nešto i vratite. Nama je cilj da stvaramo nove vrijednosti, odgajamo nove sportaše, nogometaše, a podsjećam vas da na tom igralištu igraju i drugi klubovi, pa i NK Junak’, kazao je Labrović.

Vijećnik Labrović je podsjetio kako je prije desetak godina NK Glavice iz Proračuna Grada Sinja dobivao 240 tisuća kuna, a ove godine mu dodijeljeno samo 99 tisuća te još 123 tisuće kuna za troškove električne energije i domara.

Redovna godišnja izvještajna skupština Zajednice sportskih udruga Grada Sinja održat će se u četvrtak, 4. listopada s početkom u 18 sati u Gradskoj vijećnici.

 

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh