BANNER FERATA

Lan Sasta slavila na glavnoj utrci 3. Kupa 4. GBR u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 18 svibnja, 2014

Filip Ratković (8)

Na sinjskom Hipodromu jučer je održana konjička priredba u čast legendarne 4. gardijske brigade HV-a. Glavnu trku na 1800 metara osvojilo je grlo Lan Sasta, vlasništvo Vedrana Stipčevića iz Vrlike s jahačem Aleksandrom Šašićem u vremenu 2:04:29.

Drugo mjesto na ovoj utrci osvojio je Armagedon Fire, vlasništvo General Securityja iz Zagreba, a treća je ciljem prošla Jasenka, vlasništvo Josipa Masle iz Brnaza.

Zanimljivo je bilo i u utrci na 1600 metara, “Kup KK Sokol”, gdje je slavilo još jedno vrličko grlo i to Ante Markiolia, Toshiro, kojega je također jahao Aleksandar Šašić, s pobjedničkim vremenom 1:45:25. Na drugom mjestu plasirao se Gardakapitany, vlasništvo Boga Kovačiča (SLO),a treće mjesto pripalo je Genesisu, General Securitiya iz Zagreba.

Obje ove trke bile su dramatične do samog cilja, a pobjednici su za dužinu konjske glave bili bolji od drugoplasiranih grla.

Manje neizvjesnosti, ali ništa manje uzbudljivo bilo je na sprinterskoj dionici na 1400 metara – “Kup Grada Sinja”. Prvo mjesto osvojilo je grlo Almaszuret iz Slovenije s jahačem Frantiekom Deckijem u vremenu 1:28:70. Druga nagrada na ovoj dionici otišla je u Hrvace u KK Vreba za grlo Star Lady, dok je treći u cilju bio Nagyzolo iz Slovenije.

Ovaj prvi trkaći dan na sinjskom hipodromu privukao je veliki broj posjetitelja koji su uživali u zanimljivim trkama. Ovakva događanja uz same trke pratio je i prigodni program u kojemu su sudjelovali članovi KD Brnaze i Sinjske mažoretkinje.

Nagrade pobjednicima dodjelili su dogradonačelnici Sinja, Kristina Križanac i Zlatko Ugrin, predsjednik Udruge veterana 4. gbr Božo Zadro, predsjednica KK Sokol i gradska vjećnica Ivana Šabić, predsjednik VAD-a Stipe Jukić i Davor Ivković dopredsjednik KK Sokol. Ovu lijepu priredbu odlično su organizirali Konjički klub ‘Sokol’ i Hrvatski galopski savez, uz suorganizaciju gradske tvrtke ‘Kamičak’, a pokrovitelj utrke bio je Grad Sinj.

FOTOGALERIJA (Filip Ratković)

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh