Loše izdanje i poraz Alkara u Kaštelima

Autor/ica
Objavljeno: 13 prosinca, 2014

Alkar

Ribola Kaštela je na domaćem terenu, poslije potpuno negledljive utakmice, bila manje loša i tako došla do pobjede nad sinjskim Alkarom koji je tijekom cijelog susreta najveću bitku vodio sam sa sobom…

Ribola Kaštela – Alkar 73:68 (20:15, 20:19, 16:19, 17:15)

A-1 liga, 11. kolo
Kaštel Sućurac, Gledatelja: 500
Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Andrej Sušanj (Rijeka), Mario Goleš (Šibenik)

Ribola Kaštela: Klarica 5, Vručinić 7, Rašetina 4, Biočić 7, Blažević, Rančić, Mašić 13, Došen 22, Šipić 2, Roso, Oršulić 11.

Alkar: Bilić 13, Jo. Boban 2, Bilandžić, M. Modrić, Pavić, S. Modrić 9, Vitali 18, Ju. Boban, Gaurina 6, Svalina, Perajica 16, Kanaet 4.

Alkar je u Kaštelima lovio osmu pobjedu i prvo mjesto u polusezoni, ali ipak nije uspio. Čak niti da je dobio, gledajući uvjerljiv nastup Kvarnera u Osijeku, ne bi mu bilo dovoljno za prvu poziciju.

Sinjska momčad u prvom je dijelu živjela na koševima Perajice (16), no sinjski teškaš misteriozno je ostao bez minuta u nastavku, a unatoč dobrom nastupu Vitalija, spasa mu nije bilo i poraz je bio neminovnost nakon, blago rečeno, očajne predstave protiv skromnog domaćina.

Košarkaši Kaštela i Alkara nisu u prvom dijelu odigrali utakmicu koja će bilo kome od prisutnih 600-tinjak gledatelja ostati u sjećanju, a prvenstveno se to odnosi na gostujuću momčad koja je živjela isključivo od učinka spomenutog centra, kojeg pak domaći igrači nisu imali s čim zaustaviti, ali su zato u napadu lako dolazili do zicer situacija.

Veći dio vremena domaćin je imao rezultatsku prednost, Alkar je tek u nekoliko navrata bljesnuo, ali daleko je to bilo od barem naznake dobre igre. Na samom uvodu u drugi period domaći su prvi put brojali sedam koševa prednosti (22:15), Sinjani se vratili u egal, ali sam finiš poluvremena odigrali izrazito loše, zbog čega su na predah otišli sa šest koševa minusa (40:34).

Iako se Alkar nešto trgnuo u drugom dijelu, anulirao minus te došao u egal, kao da je ostao bez ideje pa se nastavilo koš za koš, sve tamo do 32. minute kada je prednost, nakon duže vremena, prešla na stranu gostujuće momčadi (56:57).

Ubrzo je Alkar brojao i višak od tri koša (56:59, 60:63), imao i napad za podebljanje vodstva, no tad je ponovno upao u “krizu identiteta”, zaredao s greškama i olako domaćinu dozvolio da utakmicu rutinirano privede kraju.

Tablica:

Tabl-a-1

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh