REMAX

Majčin dan u OŠ ‘Trilj’: Kad učenici ocjenjuju

Autor/ica
Objavljeno: 10 svibnja, 2020
majccin dan ostrilj

Učiteljica Ana Ćaleta Glavan iz OŠ ‘Trilj’ sa svojim prvašićima provela je dvije aktivnosti povodom Majčinog dana, koji se obilježava danas, a o tim aktivnostima izvijestio je i Školski portal.

ana caleta glavan

‘Svi su prvašići OŠ Trilj čestitali mamama i poželjeli sretan Majčin dan. Zajedno sa svojim kolegicama zahvalna sam mamama naših učenika na suradnji i podršci. Mame su pomogle da nas nastava na daljinu ne udalji, već poveže i učini snažnijima i odgovornijima. Kolegicama Zdenki, Ivanki, Katarini, Sandri, Ljilji, Marini, Raheli, Ani i Antoniji (kolegica i mama učenika) hvala na ovom lijepom uratku’, istaknula je učiteljica Ćaleta Glavan.

Dan obrnutih uloga nije nepoznat u mnogim hrvatskim školama. Iako je uvriježeno da se primjenjuje u radu s učenicima starije dobi, u pravilu sa srednjoškolcima, ipak stižu dokazi da dob s obrnutim ulogama ne mora nužno imati previše veze. Jedna se specifična promjena uloga dogodila u nastavi koju vodi učiteljica Ana Ćaleta Glavan i to u prvom razredu OŠ, a uz sve to – na daljinu. Učenici su dobili uputu smisliti matematičke zadatke (priče), dati ih svojim ‘učenicima“, a zatim ih i ocijeniti – brojčano i opisno. Kako u vremenu izolacije tih novostvorenih ‘učenika’ nije bilo na izbor, na red su došle one najbliže – mame. Razdragana rezultatima tog malog eksperimenta, učiteljica Ćaleta Glavan prenijela je svoje iskustvo.

‘Naime, tijekom integriranog nastavnog tjedna povodom Majčinog dana, mojim prvašima je jedan od zadataka glasio: Već si dosta naučio/naučila iz matematike – smisli dva zadatak riječima, računsku priče, za svoju mamu. Zadatke napiši tako da u njima bude zbrajanje i oduzimanje brojeva do 20. Neka ih mama riješi, a ti joj napiši ocjenu i svoje mišljenje o rješavanju. Uživala sam u ispravljanju ove domaće zadaće i nasmijala se te vidjela koliko su prvaši naučili, osamostalili se i koliko su mame to isto mogle vidjeti… a tate će svoje dobiti isto… što prije’, kazala je učiteljica Ana Ćaleta Glavan.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh