svabo

Marino trans iz Otoka dobitnik Zlatne kune

Autor/ica
Objavljeno: 14 listopada, 2021
marino trans

Foto: Roko Pavlinušić

U Splitu je danas upriličena dodjela županijske Zlatne kune koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split.

Zlatnu kunu u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka ‘Marino trans d.o.o.’ iz Otoka.

Riječ je o tvrtki koja posluje od 1998. godine.

‘Kako smo je zaslužili? Teško, puno rada i truda. Ekipa u firmi je dobra, djelatnici OK, trudimo se svi zajedno i evo, vrijeme pokaže neke dobre rezultate. 21 parametar je za dobiti tu najbolju nagradu, treba ispunit da smo dobri i uredni platiše poreza i obaveza i tako dalje. Puno rada i truda, nema tu velike baš pameti’, kazao je vlasnik Marino Đula.

Đula kaže kako do sada nisu koristili poticaje države, a smatra kako bi Općina Otok trebala više sudjelovati u poticanju gospodarstvenika sa svog područja. COVID pandemija ostavila je traga na svima, no Marino Đula ističe kako su ipak zadovoljni jer posluju bez većih poteškoća. Ovo priznanje svakako im je motivacija za još bolji radi i razvoj.

‘Tommy je dobio plaketu za veliku tvrtku. Oni su prije nekih 20-ak godina dobili kao mala, pa srednja, pa sad velika tvrtka. Pa evo motivacije za probati stizat ako je moguće. Nije lako stići Tommyja, ali želja je uvijek biti što uspješniji, trudit ćemo se’, naglasio je Đula.

marino trans

Dodjeli plaketa nazočio je i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić koji je izrazio zahvalnost poduzetnicima za sve što su napravili za gospodarstvo na području Splitsko-dalmatinske županije.

‘Hvala vam za 48 i pol milijardi kuna koje ste fakturirali u 2020. godini. U modernom smo vremenu, koje podrazumijeva brze promjene. Imamo novu priliku kroz Nacionalni plan oporavka doći do novih financijskih sredstava i instrumenata. Splitsko-dalmatinska županija orijentirana je na malo i srednje poduzetništvo i žene poduzetnice te za njih imamo vrlo kvalitetne potpore’, kazao je Šošić.

Predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš u svom je govoru podsjetio na izazovno razdoblje koje je iza poduzetnika.

‘Iza nas je doista teško i neobično razdoblje, puno promjena i izazova, odricanja i stvaranja novih izazova. Nezaposlenost je zahvaljujući mjerama Vlade Republike Hrvatske i dalje niža od one kakve smo se pribojavali, a moramo se prisjetiti i netom završene ljetne turističke sezone’, rekao je Tomaš.

Zlatnu kunu u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobitnik je tvrtka ‘G.T. trade d.o.o.’ iz Splita, dok je u kategoriji velikih trgovačkih društava dobitnik ‘Tommy d.o.o.’ iz Splita. Priznanja su dodijeljena Institutu za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, hotelu ‘Park’ iz Splita, Društvu arhitekata Splita, tvrtki ‘Geoprojekt d.d.’ iz Splita te prim. dr. sc. Željki Karin, ravnateljici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

marino trans
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh