tramax

Mažoretkinje Croatia München Majoretten prvakinje Njemačke u mažoret plesu

Autor/ica
Objavljeno: 5 prosinca, 2019
Mazoretkinje Croatije Munchen

Mažoretkinje Croatia München Majoretten ostvarile su sjajan uspjeh osvajanjem naslova njemačkih prvakinja na Državnom prvenstvu Njemačke, koje je održano u nedjelju, 1. prosinca u Mönchenglandbachu.

O osnivanju tima Croatia München Majoretten u Münchenu na portalu Ferata pisali smo u veljači 2018. godine u članku Sinjanka u Münchenu osnovala tim mažoretkinja ‘Croatia München’.

Nakon nepune dvije godine rada pod palicom trenerice i koreografkinje Lane Poljak, bivše članice Sinjskih mažoretkinja, tim je nastupio u finalu njemačkog Državnog prvenstva, na kojem se natjecalo ukupno 7 klubova s oko 150 natjecatelja. Mažoretkinje Croatia München Majoretten kluba nastupile su u 4 kategorije te su osvojile 3 zlatne medalje, u kategorijama Paradna grupa juniori, Exibition juniori i Tradicionalni mažoret ples juniori, te jednu srebrenu medalju, u kategoriji Exibition mlađi juniori.

Croatia München Majoretten broji 18 članica, a osim trenerice i koreografkinje Lane Poljak u klubu su još tri mlade Sinjanke i to Nika Čovo, Mirela Perić i Nina Perković Paloš.

Mazoretkinje Croatije Munchen

Poljak nam je kazala kako su ona i djevojke sretne i iznimno ponosne na ovaj uspijeh, pogotovo jer su prvakinje Njemačke postale u samo godinu i pol dana treniranja. Koreografije za finalno natjecanje počele su pripremati u rujnu ove godine, nakon ljetnih praznika. Poljak se nada da će ovaj uspjeh doprinijeti većoj popularizaciji mažoret plesa u Njemačkoj te potaknuti osnivanje mažoret klubova među Hrvatima u Njemačkoj.

Lana Poljak zahvalila se njemačkom mažoret savezu na organizaciji natjecanja, kao i roditeljima koji prate i podržavaju aktivnosti svoje djece u Croatia München Majoretten. Posebno se zahvalila Zoranu Zubaju, predsjedniku FC Croatia München u čijem sastavu djeluje tim mažoretkinja Croatia München Majoretten, na pomoći i podršci.

Trenerica i koreografkinja Lana Poljak pozvala je svu hrvatsku djecu i mlade koji žive u Münchenu i okolici da se pridruže Croatia München Majoretten timu, kako bi skupa plesali i zabavljali se te na taj način njegovali hrvatski jezik i kulturu, na ponos svih iseljenih Hrvata, ali i domovine Hrvatske.

MazoretkinjeCM
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh