miro bulj
hdz

Milačić: “Oslabljeni smo, ali idemo se muški boriti”

Autor/ica
Objavljeno: 30 siječnja, 2015

milačić

Teško izborena pobjeda nad Goricom Alkaru je silno olakšala put u Rijeku gdje će od 16 sati igrati susret 16. kola protiv domaćeg Kvarnera, koji je ukupno gledajući pokazao najviše u dosadašnjem dijelu prvenstva…

Sinjska družina je ubačajem Tonija Vitalija u posljednjoj sekundi susreta s Goricom jednom nogom zakoračila među odabrano društvo osam najboljih hrvatskih košarkaških kolektiva, no za definitivnu potvrdu bit će potrebno skupiti još jednu “živu” pobjedu, dakako, ako u konto uračunamo i susret protiv Broda.

U prvom susretu, odigranom u Sinju, Alkar je do pobjede došao na krilima Nikole Gaurine. Njega sada nema među putnicima za Rijeku, neće ga biti na duže staze, a nema niti Antonija Bilića, što znači da će netko drugi imati obvezu nadoknaditi njihov učinak, prvenstveno stariji igrači.

“Silno smo oslabljeni neigranjem Gaurine i Bilića, a još neki vuku ozljede i zaista ćemo morati biti maksimalni u svakom segmentu ako želimo napraviti nešto u Rijeci. Bez obzira na sve probleme mi idemo odigrati muški i nadati se najboljem. Imamo dovoljan broj pobjeda za miran nastavak prvenstva i nema imperativa, osim onog da iz sebe u datom trenutku izvučemo maksimum., kazao je Damir Milačić.

Nakon ovog dvoboja Alkar će imati mjesec dana pauze, što zbog odustajanja Slavonskog Broda, što zbog slobodnog kola, ali i Final foura nacionalnog kupa, pa će na parket u borbi za prvenstvene bodove istrčati 28. veljače i to protiv Šibenika na Baldekinu.

Susret u Rijeci zakazan je u 16 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh