svabo

Milačić: “Ritam nas je prepolovio, ali do Zagreba moramo biti top”

Autor/ica
Objavljeno: 6 svibnja, 2014

alkar-šibenik

GKK Šibenik i Alkar u srijedu će po četvrti puta ove sezone ukrstiti koplja, a nakon dva dvoboja u Sinju, na redu je i drugi u legendarnoj šibenskoj dvorani Baldekin. Trener gostujuće momčadi i dalje muku muči s ozljedama svojih glavnih vedeta…

U tri ovosezonska dvoboja Šibenčani su dva puta izlazili kao pobjednici, dok je onaj posljednji u okviru Lige za prvaka, koji je odigran u Sinju, pripao Sinjanima. Zanimljivo, Šibeniku su pobjede nad Alkarom gotovo uvijek nudile prijelomicu u sezoni.

Naime, prije sraza s Alkarom u četvrtom kolu Narančasti su imali tri poraza, nakon čega su pobjedom upravo nas sinjskom momčadi krenuli u seriju, dok su u uzvratu slavljem praktički udarili pečat na vizu koja ih je odvela među najboljih osam momčadi.

S druge strane Alkar je uzvratio prije mjesec dana u njima najboljem trenutku, dovoljno da se zakotrlja priča i o mogućem četvrtom mjestu.

Alkar će put Krešimirovog grada krenuti bez Luke Žitka, što je već stara vijest, a potpuno spreman nije ni Slavko Modrić, dok je prema najnovijim informacijama vrlo vjerojatan izostanak i Ivana Mikulića koji je zbog visoke temperature također završio u vodoravnom položaju.

Dan uoči dvoboja trener Alkara Damir Milačić je posebno naglasio kako je ono što slijedi nakon Šibenika ipak nešto važnije nego dvoboj koji slijedi u srijedu:

“Ovaj ritam nas je skoro prepolovio. Nakon Žitka i Slavka sada je izvan stroja i Mikulić, pa je veliko pitanje u kojem ćemo sastavu istrčati. No, ono što je sigurno jest da će svaki igrač morati ponuditi najbolje od sebe ako želimo do kraja ostati u igri za uspjeh.”

“O Šibeniku znamo mnogo, kao i oni o nama, pa s te strane ne treba očekivati čuda. Znamo koliko su oni dobri i da jedna pobjeda do sada nije mjerilo njihove vrijednosti. Vidjet ćemo što će biti na kraju, ali nama je važnija utakmica u subotu kada u Sinj dolazi Zagreb i tada pošto poto moramo biti na našem top nivou.”

Dvoboj Šibenika i Alkara igrat će se u utorak na Baldekinu s početkom u 19 sati.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh