bulj
hdz banner
sdp
Banner Ivan Sipic
Nezavisna lista mladih dicmo

Milan Smoljo o novim zapošljavanjima u VIOCK-u

Autor/ica
Objavljeno: 12 travnja, 2021

Nakon što je Klub vijećnika NL dr. Jadrijevića jučer uputio priopćenje za javnost u kojem se osvrnuo na objavu javnog natječaja za zapošljavanje u komunalnoj tvrtki Vodovod i odvodnja Cetinske krajine, na priopćenje je danas odgovorio direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine Milan Smoljo.

‘Na portalu Ferate objavljen je članak o zapošljavanju u komunalnom poduzeću VODOVOD I ODVODNJA CETINSKE KRAJINE D.O.O. u kojem  autor članka izražava određenu rezervu o pokrenutom postupku zapošljavanja u VIOCKU.

Zbog toga što se ovaj natječaj u ovo predizborno vrijeme može pogrešno tumačiti smatram da javnost treba dodatno upoznati s ovim natječajem. Poduzeće VIOCK trenutno zapošljava 89 djelatnika, te u svojoj organizacijskoj strukturi ima potrebu da se određene službe pripreme za nadolazeće pojačane poslovne aktivnosti. Struktura zaposlenih  koja je sada u poduzeću kako starosna tako i kvalifikacijska je takva da se hitno treba napraviti preustroj za čije smo pretpostavke na nedavnoj skupštini društva i usvojili izmjene i dopune sistematizacije radnih mjesta. Prirodni odliv zaposlenika je u ovoj i protekloj godini toliki da se već sada dodatno naprežemo u svim službama te smatram osobno i svi moji suradnici da je ova mjera nužna kako bi mogli svoju osnovnu djelatnost održati u funkcionalnom režimu. Dodatne poslovne aktivnosti koje su vezane za provođenje projekata aglomeracije, projekta sanacije gubitaka, utroška sredstava naknade za razvoj, zakonska izmjena vodomjera, održavanje objekata i mreže s ovom starosnom strukturom je prenapregnulo sustav te su nužna i hitna popunjavanja radnih mjesta. Većina od traženih radnih mjesta prilikom popunjavanja iziskuje da se novozaposlena osoba upozna s sustavom vodoopskrbe i odvodnje  kako bi se izbjegle neželjene posljedice po funkcionalnost sustava.

Zapošljavanje će se provesti na zakonom propisani način putem javnog natječaja, natječaj je objavljen prema svim zakonskim pravilima i prema našem pravilniku o raspisivanju i provedbi javnog natječaja za zasnivanje radnog odnosa u Društvu . Koristim priliku da pozovem sve mlade ljude koji ispunjavaju tražene uvjete da se prijave kao bi povjerenstvo za provedbu postupka javnog natječaja   moglo izabrati najbolje kandidate za rad u našem poduzeću.’

Direktor VIOCK-a

Milan Smoljo dipl. oec.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh