REMAX

Ministar Božinović najavio obnovu zgrade sinjske policije

Autor/ica
Objavljeno: 7 studenoga, 2019
fotka

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović danas je posjetio Policijsku postaju Sinj i obećao energetsku obnovu prostorija Policijske postaje Sinj.

Ministar Božinović, obišao  je prostorije zgrade Policijske postaje Sinj te se sastao s dosadašnjim načelnikom Ivanom Ribičićem, njegovim suradnicima i s gradonačelnicom  Kristinom Križac. Ministar  je izrazio  zadovoljstvo izuzetnom suradnjom lokalnih gradskih vlasti i policije. Istaknuo je kako je gradonačelnica Kristina Križanac u gotovo svakodnevnom kontaktu s policijskim službenicima. Smatra kako je lokalna zajednica osnova društvenog života te da bi policija treba biti na usluzi građanima u sredinama u kojoj djeluju, a to se u Sinju pokazalo jako dobrim, rekao je ministar.

fotka
Uskoro bi se prema riječima ministra Božinovića trebalo krenuti i u energetsku obnovu zgrade PP Sinj koja je stara gotovo 70 godina. Najavio je radove vrijedne oko dva i pol milijuna kuna, a sanacija bi trebala biti završena do sljedeće Alke.

Na pitanje hoće li biti uvjetnija za građane Sinja koji koriste usluge MUP-a, ministar je rekao:

‘Činjenica je da ovo ministarstvo rješava brojne nagomilane probleme, ovaj je star 70 godina, ali mi smo tu da ga riješimo i napravimo sve da građanima bude ugodnije’.

Osvrnuo se ministar i na stanje sigurnosti u Gradu Sinja te istaknuo kako će Sinj po svim pokazateljima ovu titulu i zadržati.

‘ Svi pokazatelji sigurnosti su na razini prošle godine, bilo je nekoliko izdvojenih slučajeva nasilja i oni su riješeni, jedan je još u postupku rješavanja. Vjerujem kako će Sinj ostati najsigurniji grad u Hrvatskoj, građani Sinja mogu imati puno povjerenje u svoju policiju, tako je bilo, a tako će i ostati’

fotka

Ministar Božinović se zahvalio bivšem načelniku Ivanu Ribičiću koji je obnašao dužnost između dva načelnika, a za novoga, Mislava Filipovića Grčića je rekao:

‘ On je vrlo mlad, vrlo angažiran policijski službenik za kojeg mislim da će biti dobar načelnik Policijske postaje Sinj. O njemu mislim sve najbolje, bila je viteška borba za to radno mjesto. Vjerujem kako će njegovim radom i radom Policijske postaje Sinj biti zadovoljni i svi građani Sinja’.

Gradonačelnica Kristina Križanac zahvalila se ministru na posjeti te iskazala zadovoljstvo najavom energetske obnove zgrade, izrazila nadu kako će Sinj i dalje biti najsigurniji grad u Hrvatskoj. Zahvalila se i svim dosadašnjim načelnicima, a novom načelniku Mislavu Filipoviću Grčiću zaželjela uspješan rad.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh