banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Miro Barać o osvrtu direktorice TZ Sinj na turističku sezonu

Autor/ica
Objavljeno: 17 rujna, 2019
miro barac

Predsjednik sinjskog HSS-a Miro Barać komentirao je Osvrt direktorice TZ Sinj na turističku sezonu u prvih osam mjeseci 2019. koji je jučer, 17. rujna objavljen na portalu Ferata.

‘Poštovana direktorice,

Izgleda da je priopćenje HSS-a Sinj o ostvarenom broju noćenja u osmom mjesecu ove godine u Gradu Sinju rezultiralo vašim promptnim i nespretnim osvrtom.

Na Vaš osvrt na turističku sezonu u prvih osam mjeseci ove godine moramo obavijestiti građane i građanke Grada Sinja da manipulirate brojkama i podacima, a sve kako bi opravdali vaš rad ili nerad.

1. Mi smo u našem tekstu o broju noćenja u gradu Sinju za  mjesec kolovoz 2019. godine utvrdili da je porast broja noćenja nešto viši od 3% u odnosu na isti mjesec u prošloj godini, a vi iznosite podatak za 16 dana u 8 mjesecu. Time dovodite u zabludu čitatelje i govorite o povećanju od 10,37%. Zašto? Zato što to Vama i nekima odgovara! Mogli ste uzeti i podatak o jednome danu, možda bi Vam to vise odgovaralo?!?

2. U prošlogodišnjem Vašem osvrtu i u osvrtu za 2017. godinu iznijeli ste podatke za grad Sinj zajedno sa podacima za općine Hrvace, Dicmo i Otok, a sada samo za grad Sinj. Zašto? Pa zato da se ne vidi koliko su te općine napredovale u broju noćenja u odnosu na grad Sinj?!? Kako opravdavate činjenicu da su gradovi Trilj i Imotski imali povečanje od preko 40% ? A da ne govorimo o copy-paste samohvale i uopćenog zaključka. Niste bili kadri izmijeniti tekst pohvale sebi? Mogli ste se barem pohvaliti da ste povećali broj noćenja iz onih krajeva i država koje ste posjetili u funkciji direktorice TZ. Zar mislite da je porast broja noćenja adekvatan proračunu TZ (novcu koji građani odvajaju)?

3. Govorite o povećanju od 8,97 % za 8 mjeseci u ovoj godini, u odnosu na prošlu, a u nastavku iznosite postotak popunjenosti od samo 20, 39 %?! Zašto graditi i trošiti novac za nove smještajne jedinice i ostale turističke sadržaje kad pomaka nema?! Isto tako utvrdili ste da je popunjenost kreveta u 8 mjesecu bila nešto vise od 50% ?! Zamislite da je u cijeloj Hrvatskoj bila popunjenost u 8 mjesecu samo tolika. Ne samo da bi turizam propao, nego bi i Hrvatska ‘propala’!

4. Pišete da je od stranih gostiju najviše bilo Korejanaca, Nijemaca, Kineza, Rumunja… Zar mislite da je netko naivan pa da pomisli kako su oni došli zaslugom TZ? To su sve tranzitni gosti koji zahvaljujući hotelu Alkar bar noće tu. Isto tako spominjete broj jednodnevnih dolazaka i posebno muzej Sinjske alke gdje je bilo 100.000 tisuća posjetitelja?!! Prema službenom izvješću muzeja, prošle godine je bilo 25.000 posjetitelja. Povećanje od 75.000 u ovoj godini je za rubriku ‘vjerovali ili ne’. Bez obzira na broj posjetitelja muzeja, to nije vaš uspjeh, a i u konačnici to nisu gosti koji noće u Gradu, a i ne troše po našim ugostiteljskim i inim objektima.

5. Na kraju da Vas podsjetimo što znaci uspješna sezona. To je ona sezona gdje su svi oni koji imaju prihod od turizma (iznajmljivači, ugostitelji, umjetnici…) pa u konačnici i sam Grad, zadovoljni nakon sezone. Dali ste ih pitali koji su njihovi financijski učinci i dali su zadovoljni?

Mi iz HSS-a uvijek ćemo upozoravati i propitkivati sve one koji obnašaju funkcije, na koje su postavljeni, u ovom gradu  zbog napretka našega grada. To je naše pravo i naša zadaća kao političke stranke.

Vjera u Boga i Hrvatska sloga!
Za HSS-Sinj
Predsjednik Miroslav Barać’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh