HEP kultura Alkar

MO Brnaze protiv proširenja groblja i istočne obilaznice Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 13 kolovoza, 2019

Vijeće Mjesnog odbora Brnaze na svojoj posljednjoj sjednici jednoglasno je odbacilo prijedloge za proširenje Groblja svetoga Nikole te planirane trase istočne obilaznice Sinja kroz Brnaze.

Podsjetimo, u Prijedlogu Odluke o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja, na zahtjev Župe Gospe Sinjske i starog saziva Mjesnog odbora Brnaze, uvršten je projekt proširenja groblja Svetoga Nikole u Brnazama. Novi članovi Mjesnog odbora jednoglasno su zauzeli stav kojim se protive proširenju groblja na parceli iznad nerazvrstane ceste tzv. Stare ferate. Parcelu je prije nekoliko godina otkupio Grad Sinj za potrebe izgradnje parkinga, koje se koristi i kao sportsko igralište.

Članovi Mjesnog odbora smatraju da se proširenjem postojećeg groblja ne bi zadovoljile sve potrebe mještana za grobnim mjestima, izgubila bi se parkirališna mjesta, pa bi se za vrijeme sprovoda stvarale još veće prometne gužve na državnoj cesti D1, a osim toga groblje bi bilo podijeljeno na dva dijela vrlo prometnom nerazvrstanom cestom. Njihov stav je da se problem nedostatka grobnih mjesta u Brnazama treba rješavati na nivou Grada Sinja, obzirom da isti problem postoji i u drugim mjesnim odborima.

Mjesni odbor protivi se izgradnji planirane trase istočne obilaznice Sinja kroz Brnaze, od Masle do ‘Žutog mosta’, koja je uvrštena u Izmjene i dopune Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije. Ističu kako ova trasa obilaznice ne bi ispunila svoju punu svrhu, obzirom da je iz županijskog Prostornog plana ranije izbrisana dionica od ‘Žutog mosta’ prema Karakašici.

Dodajmo i kako je Domagoj Čarić, drugi na Nezavisnoj listi Dina Jagnjića, zbog osobnih obveza stavio mandat u mirovanje, a isti je aktivirala Danijela Mastelić, koja je bila peta na Listi.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh