BANNER FERATA

Mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium

Autor/ica
Objavljeno: 13 rujna, 2019
QR kod crop

Izvor: Muzej triljskog kraja

Dvojezična mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium za android operacijski sustav, razvijena je u suradnji Muzeja triljskog kraja i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prezentira i promovira djelatnost Muzeja te rezultate dvodesetljetnih sustavnih arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij u selu Gardun kod Trilja.

Aplikacija je namijenjena domaćim i inozemnim, sadašnjim i budućim posjetiteljima Muzeja i lokaliteta te prilagođena interesima svih dobnih skupina. Korisnicima nudi edukativne i interaktivne sadržaje poput informacija o povijesti arheoloških istraživanja i lokaliteta Tilurij, istraženoj logorskoj arhitekturi, pokretnim nalazima i muzejskim eksponatima koji su proizišli iz istraživanja te povijesti, viziji i misiji Muzej triljskog kraja. Aplikacija sadrži i interaktivnu edukativnu igru za najmlađe, ali i za sve druge buduće korisnike. O značajkama i funkcijama aplikacije će zainteresirana javnost moći saznati više na predstavljanju koje će se održati 24. rujna u Muzeju triljskog kraja.

Projekt je realiziran zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Trilja.

Mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium se može preuzeti preko Google Play poveznice https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.muzej3lj.tilurium&hl=hr i priloženog QR koda. Za čitanje QR koda je potrebno prethodno instalirati bilo koji besplatni QR čitač iz Google Play trgovine.

QR kod
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh