TOMMY mel

Mogućnosti izvannastavnih aktivnosti – otvoreni dijalog i projekcija filma ‘Priče moga kraja’

Autor/ica
Objavljeno: 15 svibnja, 2024
Plakat

Muzej Cetinske krajine i Osnovna škola Ante Starčević Dicmo pozivaju vas na predavanje i otvoreni dijalog prosvjetnih djelatnika ‘Mogućnosti izvannastavnih aktivnosti’ u petak, 17. svibnja 2024. s početkom u 18,30 sati u Muzeju Cetinske krajine.

Naime, učiteljica Ana Matijević i voditeljica filmskih radionica Maja Stojić predstavit će posjetiteljima prednosti izvannastavnih aktivnosti kao potencijal za razvijanje timskog rada, kreativnosti i boljeg samozastupanja učenika te boljitka cjelokupnog edukacijskog iskustva učenika i njihovih mentora.

Naglasak se stavlja ponajviše na projekte u umjetnosti, s posebnim osvrtom na program Centra izvrsnosti SDŽ, mogućnostima koje nudi CinEd europski program filmskog obrazovanja i sličnim projektima i platformama za edukaciju. Poslije uvodnog predavanja slijedi diskusija.

U drugome dijelu večeri od 19,30 slijedi projekcija filma „Priče moga kraja“ kojoj će prisustvovati i sami autori, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Ante Starčevića u Dicmu. Učenici su polaznici izvannastavne aktivnosti ‘Radionica dokumentarnog filma’ i u petak će predstaviti svoj rad na radionicama i iskustvo snimanja filma.

Organizatori pozivaju osnovnoškolske i srednjoškolske prosvjetne djelatnike, mentore i voditelje radionica grada Sinja i okolice da svojim prisustvom i vizijama za bolju budućnosti uveličaju ovaj događaj.

 

Plakat

ferata@ferata.hr
0997370409