semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Mons. Barišić predvodio euharistijsko slavlje u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 15 svibnja, 2015

spasovo_sinj3

U okviru prvog dana sinjskog dijela Međunarodnog znanstvenog skupa o 300. obljetnici slavne obrane Sinja 1715., u prigodi blagdana Uzašašća, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena je sveta misa koju je predvodio i propovijedao splitsko-makarski nadbiskup i mitropolit mons. Marin Barišić.

U koncelebraciji su uz brojne svećenike sudjelovali vikar provincije fra Ante Udovičić, sinjski gvardijan fra Petar Klapež, sinjski župnik fra Ante Bilokapić te dekan cetinskog dekanata i triljski župnik don Stipe Ljubas. Na početku euharistijskog slavlja gvardijan fra Petar Klapež pozdravio je nadbiskupa Barišića, sve nazočne svećenike, vjernike i sudionike međunarodnoga znanstvenog skupa, izrazivši zahvalu nadbiskupu na predvođenju misnog slavlja u velikom događaju u crkvi i samostanu Gospe Sinjske.

U svojoj propovijedi mons. Marin Barišić je govorio o jubilarnoj proslavi, o tri stoljeća slavlja prošlosti, vjernosti i svjedočanstvu Crkvi i povezanosti s Gospom. Na kraju propovijedi nadbiskup Barišić je naglasio kako ne treba stvarati podjele i neprijatelje u našem društvu jer i bez toga imamo previše problema. Mons. Barišić izrazio je želju da predstojeći jubileji kao što su jubilej Oluje i jubilej Gospe Sinjske budu jubileji zajedništva i međusobne povezanosti.

Nakon misnog slavlja Gradski zbor ‘Brodosplit’ iz Splita, pod dirigiranjem maestra Vlade Sunka održao je koncert u crkvi Gospe Sinjske.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh