Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Na biciklu s dva psa po ledenom sjeveru

Autor/ica
Objavljeno: 14 studenoga, 2023
HRVOJE JURIC

Izvor: Cetina adventure

Klub avanturističkih sportova ‘Cetina adventure’ poziva vas na putopisno predavanje i promociju knjige ‘Put sjevera’ Hrvoja Jurića.

U sklopu turneje, u četvrtak 16. studenog u 18 sati u Muzeju Cetinske krajine, zgrada Palacina (Ulica A. Kačića Miošića 5) u Sinju održat će se predavanje i promocija knjige ‘Put sjevera’, u kojoj je Hrvoje Jurić opisao 2100 kilometara dugo zimsko putovanje na dva kotača od Osla do Nordkappa.

Putopisac i fotograf Hrvoje Jurić u avanturu sjeverom uputio se električnim biciklom s dva psa (Enom i Maxom) u posebno opremljenoj prikolici. Tijekom 45 dana putovanja u ekstremnim uvjetima, kad su temperature padale i ispod -40 °C, ovaj je neobični spoj putnika dnevno prelazio od 70 do 100 kilometara. Od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne cordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom. Ovaj projekt nastavak je na putovanje oko svijeta, koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.

Hrvojevo predavanje i promocija knjige dio su ciklusa inspirativnih predavanja ‘Odvaži se’, koji je KAS Cetina adventure pokrenula prošle godine, a do sad su ugostili zanimljive avanturiste i sportaše koji pomiču granice. Ulaz je besplatan.

PUT SJEVERA PLAKAT

ferata@ferata.hr
0997370409