Na jesen početak rekonstrukcije raskrižja ispod Gradske uprave

Autor/ica
Objavljeno: 7 svibnja, 2019

U Hrvatskim cestama u tijeku je javni natječaj za izbor izvođača radova na rekonstrukciji raskrižja Ulice Miljenka Buljana i Matića ulice u Sinju.

Već nekoliko godina svakodnevno se stvaraju gužve na državnoj cesti D1 kroz Sinj, na raskrižjima ispod zgrade Gradske uprave i u blizini prodajnog centra. Očekivalo se kako će se situacija popraviti izgradnjom rotora kod prodajnog centra, koji je izgrađen 2016. godine. No, na sva tri prilaza rotoru postavljeni su pješački prijelazi, a budući da je upravo na tom raskrižju najintenzivniji pješaki promet u Sinju, sada dolazi do još većih prometnih čepova.

U srpnju prošle godine u Hrvatskim cestama potvrdili su nam kako je planira rekonstrukcija raskrižja Ulice Miljenka Buljana i Matića ulice te kako je projektna dokumentacija u visokom stupnju gotovosti. Kako su nam tada kazali, projektirano je pravilno četverokrako semaforizirano raskrižje s video detekcijom, koje se u svom zahvatu značajnije širi prema rotoru. Prije nekoliko dana konačno je otvoren javni natječaj za izbor izvođača radova na rekonstrukciji, koja bi trebala početi po završetku glavne turističke sezone. Procijenjena vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna, a svi planirani poslovi trebali bi se obaviti za četiri mjeseca od ulaska građevinara i strojeva na tu lokaciju.

Hoće li rekonstrukcija raskrižja Ulice Miljenka Buljana i Matića ulice konačno riješiti prometne čepove u Sinju, ostaje nam vidjeti.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh