tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Na Mojanci ‘nema čega nema’

Autor/ica
Objavljeno: 19 siječnja, 2022
klaonicki otpad

Policijski službenici Policijske postaje Sinj provode izvide radi utvrđivanja činjeničnih okolnosti vezano za sumnju da se na odlagalište komunalnog otpada Mojanka dovozi zabranjeni otpad te je u tijeku kriminalističko istraživanje, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Podsjetimo, nakon što je vijećnik NL dr. Jadrijevića Filip Klarić Kukuz na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, postavljajući vijećničko pitanje, kazao da se na deponij Mojanka gotovo svakodnevno dovozi medicinski otpad s područja Splita i Šibenika te štetna sol iz Gospodarske zone Čaporice, gradonačelnik Miro Bulj uputio je Policijskoj postaji Sinj Zahtjev za hitnim poduzimanjem izvida na odlagalištu otpada Mojanka.

Ferata je u međuvremenu došla u posjed fotografija koje je prije 4 – 5 mjeseci snimio čitatelj (podaci poznati redakciji), koji tvrdi da su nastale na deponiju Mojanka. Na njima se vidi klaonički otpad, velike količine soli i uginule ribe te stakla. Čitatelj tvrdi da se na Mojanci odlaže i građevinski otpad, ne samo s područja cetinskog kraja nego i iz Splita i šire, azbestni otpad, plastika iz automobilskih servisa i staklo iz tvrtki s područja jedne općine izvan cetinskog kraja, da se na sinjskom deponiju prazne kemijski wc.

Uz sve to, čitatelj upozorava i da se deponij ne održava kako bi trebao.

‘Kada ideš iz Splita sve izgleda divno krasno, a kada se gleda s one strane od Brnaza i Turjaka vidi se da se ne održava. Osim toga, dva dana nakon što je u medijima izašla informacija da se na Mojanku dovoze medicinski otpad i opasna sol, dva dana su, čak i po noći, strojevi zavaljivali i radili točno na onom mjestu gdje su odlagali medicinski otpad, a dio toga otpada je i spaljen, što se vidi na slici’, tvrdi čitatelj.

smece odrzavanje

Izvidi policije i kriminalističko istraživanje su u tijeku, a kakav će biti rezultat i što će se sve ‘pronaći’ na deponiju Mojanka, na kojem je dozvoljeno odlagati samo miješani komunalni otpad,  tek ćemo vidjeti.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh