BANNER FERATA

Na Peškariji dobra ponuda, ponajviše plodova mora

Autor/ica
Objavljeno: 8 studenoga, 2019
P

Zanimljivo je bilo i ovoga petka u središtu Sinja, a posebno na sinjskoj Peškariji.

Za razliku od prethodnih nekoliko vikenda, u prostoru ribarnice jutros vladala velika gužva. Razlog tome je što je u ponudi bilo podosta kašeta sa svježim morskim plodovima. Nudilo se za svakoga ponešto, ovisno o mogućnosti takujina, pa se kupovala srdela, komarča, bukva, arbun, mol…

P

Uobičajeno petkom nije nedostajalo ni voća i povrća. Vrijedni poljoprivrednici popunili su kamene banke raznovrsnim povrtlarskim namirnicama.

P

U ponudi je između ostalog bilo svježih domaćih paprika, blitve, luka, kapule, salate, ribanog kiselog kupusa, ponajviše onog glavičkog iz Vučića…

P

Uz domaću pancetu, med i puru, svi oni koji su se ovoga jutra odlučili za dobar zalogaj domaćeg sira imali su dobru ponudu, a cijena sira težine oko 1,20 kg je 60 kuna.

P

Kako se mijenjaju vremenska razdoblja, tako se i petkom pojavljuju i nove delicije u ponudi. Polako se približavamo zadnjem mjesecu u godini kada ćemo se u raznim prigodama sladiti suvim smokvama. Upravo jutros, u 312. danu ove godine, na Peškariji se mogla naći ova delicija, a za jedan kilogram trebalo je izdvojiti 40 kuna.

P

Jutarnji sati sinjskog jutra bili su pokriveni maglom, pa je sama Pijaca za naše sugrađane bila samo prolazni prostore bez zadržavanja – od učenika koji su žurili prema svojim školama do onih koji su ovaj dan htjeli započeti molitvom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

P
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh