Najava sezone: Stipe Perić (NK Tekstilac)

Autor/ica
Objavljeno: 1 rujna, 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinjskog Tekstilca tek nekoliko dana dijeli od nastupa u Prvoj županijskoj ligi koju je s toliko želje “ganjao” proteklih sezona. Sinjani su prošle sezone uspjeli prvi presjeći ciljnu vrpcu, što je bila svojevrsna nagrada za dugogodišnji trud. Momčad će u natjecanje povesti Stipe Perić, trener koji je, što na terenu – što uz teren, ponio vjerojatno i najveći teret na putu do naslova prvaka u Drugoj ŽNL.

Nebesko-plavi s Trnovače za početak imaju jedan jedini zadatak – opstanak u ligi. Nimalo čudno, s obzirom na nikada jaču konkurenciju u prvom razredu županijskog nogometa, gdje pola klubova ima ambicije vezane isključivo za naslov prvaka, a dobar dio njih očekivanja je konkretizirao i kvalitetnim igračkim kadrom.

No, sinjski klub u svakom slučaju ima svog “konja” za utrku. Prije svega tu mislimo na homogenost same momčadi i činjenicu da svatko u klubu zna svoj zadatak, ali i ono što može i što ne može očekivati. Fer i korektno, unaprijed se zna “u što je igra”, jer drugačije s minimalnim proračunskim sredstvima i ne može.

Naravno, neće Tekstilci ganjati sam vrh, međutim, mnogi će slomiti zube na SC Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić pa samim time opstanak ne bi trebao doći u pitanje. Još jedan podatak ulazi u rubriku “raritetnih”, a to je činjenica kako nitko od igrača nije napustio klub, što će potvrditi tezu iznesenu u paragrafu iznad i priči o pravoj nogometnoj klapi.

Kadar NK Tekstilac: Zlatko Runje, Marin Kalinić (golman), Slaven Lakić (kapetan), Ivan Kotromanović, Marin Blažević, Frano Matas, Darko Jukić, Nino Radić, David Jurić, Teo Tomić, Nino Vučemilović-Alegić, Lucijan Šentija, Sandro Radović (golman), Ante Ruščić, Ante Radović, Ivan Milanović-Litre, Žarko Kelava, Domagoj Radman-Livaja, Marin Tomašević, Franko Runje, Filip Blajić, Petar Mažurin, Mateo Prološčić, Stjepan Šušnjara, Alen Runje, Mirko Radman-Livaja, Matej Bilandžić (golman), Niko Arbanas, Marinko Delija, Dino Jagnjić i Mirko Ćurković,

Otišli: nitko

Došli: Nino Vučemilović-Alegić (Vrlika), Marin Tomašević (Split), Ante Radović (OSK), Lucijan Šentija (Junak), Petar Mažurin (OSK), Mateo Prološčić (Dugopolje), Alen Runje (OSK), Franko Runje (Junak), Filip Blajić (Junak), Bruno Grubiša (Junak), Stjepan Šušnjara i Matej Bilandžić (Dugopolje).

Pogled trenera Stipe Perića na pripreme, kadar i sezonu…

Koliko ste zadovoljni s pripremnim dijelom?

“Pripreme smo odradili kvalitetno i zadovoljan sam dosadašnjim radom igrača i Uprave. U do sada odigranih osam utakmica imali smo oscilacija u igri što je očekivano. Uzrok je dijelom umor, dijelom nekompletnost sastava koji je nastupio u pojedinim utakmicama, kao i određene taktičke novine koje smo isprobavali.”

Očekivanja od sezone?

“Očekivanja u novoj sezoni su zadržati status u 1. Županijskoj nogometnoj ligi i pružiti dopadljivu igru. U svaku utakmicu ćemo ući sa željom da je dobijemo i da skupimo što veći broj bodova. Veseli me što nitko od igrača nije napustio klub, uspjeli smo dovesti nekoliko novih imena koja će pojačati konkurenciju, a vjerujem biti i pojačanja u pravom smislu. Liga je izrazito jaka, ali vjerujem u mogućnosti svoje ekipe i očekujem da budemo konkurentni svakom.”

Favoriti prvenstva?

“Što se tiče favorita prvenstva, liga je dosta izjednačena, ali izdvojio bih nekoliko klubova koji će se boriti za sam vrh, a to su: Jadran (KS), Uskok, Omladinac, Urania, Mladost, Mračaj i OSK. To je praktički pola lige i čini mi se da je ovosezonsko natjecanje 1. ŽNL jedno od najjačih u posljednjih nekoliko godina.”

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh