miro bulj
hdz

Nakon velike fešte Sinj se vraća svakodnevnici

Autor/ica
Objavljeno: 16 kolovoza, 2019

Svi oni koji su jutros pohodili središte Sinja, teško bi povjerovali da je jučer, na svetkovinu Velike Gospe, središtem cetinskog kraja prošlo više desetaka tisuća hodočasnika. Posebno se to odnosi na urednost ulica, trgova i većih gradskih prostora.

Vrijedni djelatnici komunalnog poduzeća Čistoća Cetinske krajine s čišćenjem grada počeli su tijekom noćnih sati, prali su ulice i javne prostore, skupljajući i odvozeći tone smeća. Iako je blagdanski šušur iza nas, petak je u Sinju po običaju bio zanimljiv i dobro posjećen, barem što se tiče kultnih mjesta, poput Pijace.

Nemali broj svoje hodočasničke molitve Čudotvornoj Gospi Sinjskoj upućuju i dan poslije velike svetkovine, pa tako i jutros euharistijskim slavljima nazoči dosta vjernika.

Iako se spiza za ove blagdanske dane pokupovala ranije, i danas su vrijedni poljoprivrednici na banke Peškarije iznijeli dobru ponudu, u prvom redu voća i povrća.

Na početku ovog teksta istaknuli smo uređenost gradskih trgova i ulica, a s tim aktivnostima započeli su i vlasnici privremenih ugostiteljskih prostora u gradskom parku. Vjerujemo kako će se taj ugodan kutak našega grada vrlo brzo vratiti u stanje u kojem je bio prije početka dana Alke i Velike Gospe.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh