BANNER FERATA

Navijači Junaka i dalje izražavaju nezadovoljstvo

Autor/ica
Objavljeno: 24 svibnja, 2019

Navijači Junaka nastavljaju iskazivati nezadovoljstvo zbog toga što Junak nije dobio licencu za natjecanje u 2. HNL.

Podsjećamo, dva kola prije kraja prvenstva Junak se nalazi na prvom mjestu 3. HNL-jug i praktički ga samo korak dijeli od naslova ovogodišnjeg prvaka. Međutim, Žalbena komisija za licenciranje HNS-a donijela je pravorijek prema kojem je od svih klubova 3. HNL – jug samo NK Croatia iz Zmijavaca zadovoljila kriterije za ulazak u Drugu ligu.

Svoje nezadovoljstvo navijači izražavaju transparentima, a tijekom jučerašnjeg dana postavljena su i dva nova. Na kući na vrhu Vrličke ulice izvješen je transparent na kojem piše ‘gradski oci sramite se 1916 ježa će gutati’, a na ogradu u Vukovarskoj ulici, uz državnu cestu D1 postavljen je transparent na kojem piše ‘mala dvorana sa puno novaca se radi, za Junaka i naše snove nitko ne mari’.

Od Hrvatskog nogometnog saveza pokušali smo doznati konkretno koje kriterije NK Junak nije zadovoljio za ulazak u Drugu ligu. Ubrzo nam se javio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak koji je kazao kako nam ne može dati tu informaciju zbog članka 12. Pravilnika o licenciranju klubova HNS o povjerljivosti i jednakom postupanju, koji glasi:

‘Davatelj licence tražitelju/primatelju licence jamči povjerljivost svih informacija koje mu tijekom postupka licenciranja ovaj dostavi. Sve osobe koje sudjeluju u postupku licenciranja moraju se strogo pridržavati pravila povjerljivosti u odnosu na sve informacije koje su dobili tijekom postupka licenciranja, te prije nego započnu s obavljanjem svojih poslova potpisuju izjavu u tom smislu. Davatelj licence jamči jednako postupanje svim tražiteljima licence tijekom središnjeg postupka licenciranja.’

Pacak nas je uputio da odgovore i relevantnu odluku Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a zatražimo od NK Junak, što smo i učinili. Čim dobijemo odgovor predsjednika Uprave NK Junak Duje Maleša, isti ćemo objaviti.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh