semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Nema gašenja TZ-a grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 8 srpnja, 2015

jelena_bilic

Početkom iduće godine na snagu bi trebao stupiti novi Zakon o turističkim zajednicama, prema kojem bi više od pola turističkih zajednica u Hrvatskoj izgubilo pravo na djelovanje te bi morale biti ugašene. 

Naime, predloženim Zakonom o turističkim zajednicama i Zakonom o boravišnoj pristojbi i članarini, koji su pušteni u javnu raspravu, Ministarstvo turizma predlaže da se turistički uredi kojima više od 25 posto prihoda odlazi na financiranje ureda i plaće zaposlenika moraju ugasiti. U medijima se danas pojavila informacija kako bi se time ugasile 22 turističke zajednice koje djeluju na području Splitsko-dalmatinske županije, među kojima je i Turistička zajednica grada Sinja. Međutim, direktorica sinjske Turističke zajednice Jelena Bilić kazala nam je kako Sinjani ne trebaju strahovati za gašenje svog turističkog ureda.

‘Cilj Hrvatske turističke zajednice je okrupniti više turističkih zajednica u Destinacijsku menadžment organizaciju. U našem slučaju radilo bi se o Destinacijskoj menadžment organizaciji pod nazivom Dalmatinska zagora, gdje se Sinj sam po sebi nameće kao središte tog DMO-a. Osim toga, ‘Dalmatinska zagora – splitsko zaleđe’ u kojem su udružene turističke zajednice Trilja, Vrlike, Dugopolja i Sinja već je dio projekta ‘Hrvatska 365′ i djelujemo kao jedinstvena destinacija, što se manifestira kroz projekt Total inland Dalmatia, a izradila se i biciklistička karta Dalmatinske zagore. Stoga možemo reći da mi već radimo po tom novom prijedlogu’, kazala je Jelena Bilić te dodala kako je prošle godine Turistička zajednica grada Sinja na plaće zaposlenika potrošila 23 posto od ukupnih prihoda.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh