HEP Hrvatska

Neprofitnim organizacijama Hrvata izvan RH gotovo 100 tisuća kuna

Autor/ica
Objavljeno: 27 lipnja, 2022

Temeljem Zaključka Odbora za suradnju s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, Župan Blaženko Boban donio je Odluku o dodjeli financijske potpore neprofitnim organizacijama Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Financijska sredstva odobrena su u ukupnom iznosu od 98 tisuća kuna. Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ dodijeljeno je od 25 tisuća kuna zaprojekte Obnova grijanja, instalacija te opremanje Kluba i Organizacija 15. festivala dječjeg stvaralaštva „Dužijanca malenih“, Hrvatskom kulturnom centru Marko Marulić – Bitola 28 tisuća kuna za projekt Prezentacija hrvatske kulturne baštine, Hrvatskom kulturnom društvu Vladimir Nazor Stanišić 8 tisuća kuna za projekt IKAVICA govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata, a Udruzi roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Naša djeca“ Glamoč 25 tisuća kuna za projekt Organiziranje prijevoza djece sa smetnjama u razvoju iz Glamoča u Centar „Nova nada“ u Tomislavgradu.

Sredstva će se isplatiti iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2022. godinu na teret Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh