Nezaposlenost u cetinskom kraju porasla za 8,2 posto

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2021

Nakon što smo jučer izvijestili kako je u gradu Sinju prošlog mjeseca zabilježen porast nezaposlenosti od 13,3 posto, danas nas je zanimalo kakva je situacija u ostalim gradovima i općinama cetinskog kraja.

Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, samo je u Otoku zabilježen blagi pad nezaposlenosti, dok sve ostale jedinice lokalne samouprave na našem području bilježe rast broja nezaposlenih. Naime, krajem prosinca na HZZ-u je evidentirano 414 nezaposlenih Otočanki i Otočana, što je za 2,8 posto manje nego u studenom. Grad Trilj bilježi mjesečni porast nezaposlenosti od 2 posto – ukupno 618 nezaposlenih građana, dok je Vrlika u prosincu imala 700 nezaposlenih, što je za 5,1 posto više nego u studenom. Porast nezaposlenosti zabilježen je i u Dicmu gdje je prošlog mjeseca evidentirano 418 nezaposlenih osoba, što je za 3,2 posto više nego u studenom. Hrvace su krajem prosinca brojale 255 nezaposlenih, što je za 1,1 posto više nego mjesec dana ranije. Najveći rast nezaposlenosti bilježi Sinj, gdje je krajem prosinca bilo 1.938 nezaposlenih, odnosno 13,03 posto više nego u studenom.

Gledajući cijeli cetinski kraj, nezaposlenost je na mjesečnoj razini porasla za 8,2 posto, dok je na godišnjoj razini porasla za 18,3 posto.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh