miro bulj
hdz

NL dr. Stipislava Jadrijevića: Gradonačenica što prije treba podnijeti ostavku!

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2019
vijecnici nl dr jadrijevic

Nositelj NL dr. Stipislava Jadrijevića, Stipislav Jadrijević i predsjednik Kluba vijećnika NL dr. Stipislava Jadrijevića u Gradskom vijeću Grada Sinja, Filip Klarić Kukuz, jutros su uputili priopćenje za javnost u kojem navode razloge zbog kojih su vijećnici ove Liste napustili 25. sjednicu Gradskoga vijeća. Između ostaloga, ističu i kako bi Gradonačenica što prije trebala podnijeti ostavku.

‘Nastavno na jučer prekinutu sjednicu Gradskog vijeća grada Sinja i napuštanje sjednice vijećnika Kluba vijećnika NL dr. Stipislava Jadrijevića želimo izvijestiti sinjsku javnost o razlozima napuštanja iste.

Poštovani sugrađani, revoltirani nepoštivanjem gradskih vijećnika od strane gradonačelnice Kristine Križanac i v.d. pročelnice Jelene Kekez Poljak, neodgovaranjem na vijećnika pitanja, parcijalnih davanja odgovora na pojedina pitanja onako kako njima dvjema odgovara i davanja odgovora na samo ona pitanja koja njima odgovaraju bili smo primorani na napuštanje sjednice gradskog vijeća.

Kap koja je prelila čašu strpljena je odgovor na pitanje gradske vijećnice Ivane Šabić koja je jasno pitala zbog čega nije donesen novi Prostorni plan, odnosno zbog čega nije osiguran novac za izradu studije utjecaja na okoliš, što je preduvjet za donošenje istog, a na što pročelnica odgovara da nije predložen rebalans proračun.

Pitamo se tko predlaže rebalans proračuna: Gradonačelnica ili gradski vijećnici vijećnici?

Naime, u zahtjevu za donošenje novog prostornog plana grada Sinja je more zahtjeva naših sugrađanu za prenamjenu zemljišta, čime bi svoje parcele prenamjenili iz poljoprivrednih u građevinska zemljišta kako bi mogli nesmetano i zakonski graditi svoje kuće, čime bi rješili svoje stambene probleme i ostali u gradu Sinju i Republici Hrvatskoj, a ne odlazili putevima Irske, Njemačke, itd., kao i zahtjevi poljoprivrednika s područja Grada Sinja koji nisu u mogućnosti aplicirati na natječaje za bespovratna sredstva EU za izgradnju svojih objekata i popratnih sadržaja.

Svemu ovome prije navedenome, prethodilo je imenovanje savjetnika za sport i savjetnika za kulturu i nenamjensko trošenje proračunskih sredstava (a za studiju utjecaja na okoliš novca nema), iako svjesna da nema osigurana sredstva u proračunu 2019. godine te javni istupi Gradonačelnice kojima želi kompromitirati rad njenih zamjenika i svih vijećnika u cjelini te premještanje krivnje za brdo propuštenih prilika na tuđa leđa, a u posljednjem periodu nerad i ambicije koje nisu u skladu s kvalitetom rada, mišljenja smo da Gradonačenica što prije treba podnijeti ostavku da Grad Sinj može krenuti iz početka na dobrobit samog grada i svih naših sugrađana.

Jedini projekti koje je imao Grad Sinj su projekti na kojima su radila dva dogradonačelnika i njihovim razrješenjem ti isti projekti su zastali jer je nova voditeljica projekta ,’Sinj u sridu’ (prisilno imenovana) bila na duljem bolovanju, a v.d. pročelnice Jelena Kekez Poljak koja vodi projekt ‘Aglomeracije’ je isti usporila što će rezultirati velikim problemima u realizaciji iako je taj isti projekt u travnju imao svečano potpisivanje ugovora.

Program POS-a kao i zemljište za mlade obitelji koji su krucijalno važni za mlade sinjske obitelji se nisu pomakli s mjesta od famoznog ‘razrješenja’ legalno izabranih dogradonačelnika, a većina projekata kojima se danas Gradonačelnica hvali su projekti koje je započeo nažalost pok. gradonačelnik Ivica Glavan i NL. Dr. Stipislava Jadrijevića a koje su više nego dobro vodili legalno izabrani dogradonačelnici.

Dragi sugrađani, a gdje je u svemu ovom angažman tzv. Gradonačelnice?

Nema ga dragi sugrađani, taj angažman ne postoji!

NL dr. sc. Stipislava Jadrijevića
Dr. sc. Stipislav Jadrijević

Klub vijećnika NL dr. sc. Stipislava Jadrijevića
Predsjednik Kluba vijećnika
Filip Klarić-Kukuz, mag. iur.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh