miro bulj
hdz

‘Noć muzeja’ u Muzeju Cetinske krajine

Autor/ica
Objavljeno: 31 siječnja, 2015
noc_muzeja_08

Muzej Cetinske krajine Sinj već šestu godinu za redom pridružio se kulturnoj manifestaciji ovogodišnjoj jubilarnoj 10-oj po redu ‘Noći muzeja’ u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva i u suradnji s velikim brojem muzeja i drugih baštinskih ustanova u Hrvatskoj.

Organizirane su muzejsko – edukativne radionice pod nazivom Pišimo glagoljicom. Voditelji radionica su bili kustosi Danijela Petričević Banović i Vedran Koprivnjak.

Održano je i predavanje s projekcijom Numizmatička zbirka Muzeja Cetinske krajine – Sinj u kojem je kustosica Daria Domazet predstavila najreprezentativnije primjerke novca u muzejskoj Numizmatičkoj zbirci.

Priređeno je predavanje s prezentacijom pod nazivom Palacina i Kamičak tri stoljeća zajedno koje je održala Anita Librenjak. Palacina – zgrada u kojoj je smješten Muzej i obližnja tvrđava Kamičak čine graditeljski sklop iznimne kulturne vrijednosti, izgrađene su zajedno početkom 18. st. u vrijeme venecijanske uprave.

Kao i proteklih godina posjetititelji su mogli organizirano razgledavati stalni izložbeni postav, Arheološku zbirku uz stručna vodstva muzejskih kustosa kao i izložbu Likovni prikazi sinjskoga Grada od 17. do 19. stoljeća.

Tijekom Noći muzeja Muzej Cetinske krajine Sinj posjetilo je oko 360 posjetitelja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh