Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Noć muzeja u Muzeju triljskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 25 siječnja, 2023
noc muzeja

Izvor: Muzej triljskog kraja, Sanja Budić-Leto

Ovogodišnja Noć muzeja šalje poruku ‘Muzeji su važni!’, a mi želimo nadodati da je važno sudjelovati! Pozivamo vas da nam se pridružite i sudjelujete u programima koje nudimo u Noći muzeja koja će se održati u petak 27. siječnja 2023. godine.
Druženje ćemo započeti u 18 sati edukativnom radionicom za djecu naziva Mitovi i legende u stripu, a u 20 i 22 sata zajedno razgledati tematsku izložbu Arheološko blago Cetine i stalnu izložbu Tilurij – rimski vojni logor. Izložbe su popraćene suvremenim tehnološkim pomagalima; 3D vizualizacijama i modelima, renderiranim fotorealističnim scenama i elementima potpomognute stvarnosti.

Raspored:

18.00 – 19.00

Radionica Mitovi i legende u stripu

Triljski kraj obiluje narodnim pričama, mitovima i legendama koji su usmenom predajom sačuvani sve do danas. Legenda o Mamut-agi i Legenda o gavranu nam govore o mističnoj prošlosti srednjovjekovnih utvrda Čačvina i Nutjak. Radionica sudionicima pruža mogućnost da slavne legende prikažu u stripu.

20.00 – 20.30 i 22.00 – 22.30

Stručno vodstvo stalnim postavom i izložbom Arheološko blago Cetine
Izložba prezentira nalaze koji proizlaze iz korita rijeke, a čuvaju se u fundusima muzeja u Trilju, Sinju i Splitu. Navedeni su pokretni nalazi samo dio „blaga“ jer pravo bogatstvo leži u spoznajama i saznanjima o stanovnicima Cetinske krajine u kasnom brončanom i ranom željeznom dobu.

18.00 – 00.00

Druženje uz kuhano vino i fritule.

Radujemo se vašem dolasku!

Blue White Elegant Minimalist Welcome January Facebook Post

ferata@ferata.hr
0997370409