extrametal

Nova pobjeda mladih snaga Alkara, slijedi superderbi s Pristanom

Autor/ica
Objavljeno: 10 veljače, 2019

Mlade snage Alkara su nastavile u pobjedničkom ritmu. Ovog puta Alkarevci bili su bolji od Trogira, što je najbolja najava te ujedno i pozivnica pred veliki derbi koji će se sredinom tjedna igrati protiv vodećeg Pristana…

ALKAR II – TROGIR 97:86 (27:19, 29:25, 21:20, 20:22)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo

Alkar: I. Jurela (19), Jukić-Bračulj (13), Žuljević (28), Šimunović-Erpušina (10), Pralija (19), Bašić, B. Jurela, Župić (5), D. Vidić, I. Vidić (3), Vukas, Tomašević.

Trogir: Mitar, Pleština (20), Budimir, Tomašević (6), Topić (11), Beljan (7), Barać (11), Pruže (25), Rilov (6), Ševo.

Alkar je prilično autoritativno otvorio dvoboj s Trogirom koji je nakon šest minuta igre brojao tek dva koša, ali ipak gosti su se “zbrojili” i do prvog mini predaha smanjili na, za njih, prilično dobrih minus osam.

Stečenu prednost Alkar je branio bez većih problema, prilično rutinirano, kroz sve tri preostale četvrtine u kojima je momčad trenera Bobete pokazala izuzetnu stabilnost i konstantnost u izvedbi.

Treba svakako izdvojiti odličnu utakmicu Žuljevića koji se zaustavio na 28 postignutih koševa, čime je potvrdio neosporan talent koji je dijelom pokazivao i u završnim utakmicama prošlogodišnje sezone u prvom košarkaškom razredu.

Dobru utakmicu odradili su i Pralija s 19 ubačaja, koliko je imao i Jurela, dok je Jukić-Bračulj s mjesta razigravača zabio 13 koševa. Bilježimo još i 10 Šimunović-Erpušine koji je bio posljednji u nizu dvocifrenih, barem što se tiče koš učinka.

Tijekom ponedjeljka bit će poznat termin odigravanja utakmice protiv Pristana koji je vodeći s jednom pobjedom više u odnosu na Alkar, kako je bilo uoči ovog kola, a taj dvoboj vrlo vjerojatno će odlučiti i o budućem prvaku B-1 lige. O tome ćemo pravodobno izvijestiti.

Podršku mladićima Alkara dali su i Maligani kojih se na tribinama okupilo 30-ak.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh