DANI_ALKE mel PM SOLAR

Nova tribina o oslobođenju Peruće u subotu u Zagrebu

Autor/ica
Objavljeno: 26 siječnja, 2023
peruca

Udruga Studenti Cetinske krajine organizira još jednu tribinu u povodom 30. obljetnice oslobođenja HE Peruća.

Tribina će biti održana u Zagrebu u subotu, 28. siječnja, u prostorijama Kluba Sinjana u Petrovoj ulici 120, s početkom u 18 sati.

U sklopu tribine izlaganja će održati:

Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra koji će dati povijesni pregled događanja prije i poslije Operacije Peruća.

Ivo Čović, direktor Končar obnovljivi izvori doo, koji je u početnim godinama rata bio član tima za pregovore s predstavnicima JNA i pobunjenih Srba za područja Dalmacije, a u vrijeme operacije Peruća i nakon nje, zamjenik voditelja operativnog stožera za sanaciju brane Peruća. Čović će također govoriti o vlastitom iskustvu iz tog razdoblja, te o važnosti HE Peruća u energetskom pogledu.

‘Cilj tribine je i na ovaj način obilježiti ovu veliku obljetnicu, sačuvati sjećanje na junački podvig naših branitelja te izvući pouke za budućnost, pogotovo po pitanju gospodarske i energetske neovisnosti’, poručili su iz Udruge Studenti Cetinske krajine.

Nakon nedavno održane konferencije u Sinju, Udruga poziva zainteresirane da prisustvuju tribini, a posebno pozivaju mlade i studente kako bi se bolje upoznali s događajima iz nedavne povijesti.

ferata@ferata.hr
0997370409