Marino Trans

Nove pritužbe građana na komunalne probleme…

Autor/ica
Objavljeno: 10 rujna, 2019
gradjani komunalni

Na mail Ferate stigli su novi dopisi naših čitatelja kojima upozoravaju na komunalne probleme na području Grada Sinja i kojima žele potaknuti odgovorne na njihovo rješavanje.

Tako nam se javila čitateljica koja živi na Trgu Gojka Šuška koja upozorava kako je veći dio parkirališta na Trgu u mraku.

‘Bilo je slučajeva kad su nam provaljivali u auta, kidali retrovizore… Zimi pogotovo ne vidi se kuda hodamo. Tražili smo da se nešto napravi po tom pitanju kod komunalnog redara, ali nitko ništa ne poduzima’, ističe čitateljica.

trg gojka suska

Nakon toga, javio nam se i čitatelj iz Bajagića koji upozorava na loše stanje zgrade osnovne škole u Bajagiću.

‘Djeca ne moraju gledati građevinske hrđave armaturne mreže kao ograde ili poderana pletiva mreže, ono što je najžalosnije sam ulaz u prostor dvorišta je kao ulaz u nekakav zapušteni logor, zidovi su u raspadu, dvorišnih vrata nema; a tu borave djeca od 1-4. razreda’, piše čitatelj.

Nadalje, ističe kako u Bajagiću i Obrovcu Sinjskom ne postoje rasvjeta, nogostup niti zaštitni punktovi za čekanje autobusa.

‘Činjenica je da su sela Obrovac i Bajagić u nadležnosti Općine Sinj koja apsolutno ništa nije uložila, prijavila se na natječaj EU fondova, ne ulaže niti išta traži za naselja, traže se samo glasovi za vrijeme izbora. Tužno je da trotoar-nogostup i rasvjeta staje u mjestu Han te u Panju, kao da se označava da se dolazi u naselja trećeg svijeta’, zaključuje naš čitatelj.

bajagic

Javio se i predsjednik GO SDP-a Sinj, gradski vijećnik Nikola Vučković koji je želio skrenuti pozornost na nezakonito odložen otpad u Sinju, na k.č.zem. 5 K.O. Brnaze koja je u vlasništvu Grada Sinja, gdje je, kako kaže, nepoznati počinitelj ili više njih kamionima nepropisno odložio građevinski otpad na zelenu površinu koja se prethodno koristila kao stočni pazar.

smece stari pazar
Facebook
Na vrh