semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Novi poraz Alkara, Liga za prvaka sve dalje i dalje

Autor/ica
Objavljeno: 13 veljače, 2016

Alkar - Škrljevo

Novi poraz u nizu Alkar je doživio u riječkom predgrađu. Bio je ovo već šesti posrtaj Alkara u posljednjih sedam utakmica, a iako je u jednom trenutku bio u priključku, prave prilike za slavlje u drugom dijelu utakmice zapravo nije ni bilo…

Škrljevo – Alkar 93:81 (25:14, 21:25, 27:16, 20:26)

Rijeka – Dvorana Mavrinci
Gledatelja: 300
Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Jelena Tomić (Zagreb), Bojan Kruljac (Zagreb)

Škrljevo: Surina(2), Kus (27), Bilalović (2), Juričić, Perković (16), Radunić (10), Živko (12), Ceranja (4), Stipčić (5), Rogić (15), Šamanić.

Alkar: Bilić (9), Jo. Boban (8), Bilandžić (5), Modrić (6), Dominović, Šipić (4), Ju. Boban, Gaurina (17), Glavinić (5), Svalina (8), Tešija (19), Kanaet.

Alkar se s povećim zaostatkom sučelio već na otvaranju utakmice. Naime, domaćin je na krilima Perkovića od vodstva 3:2 vrlo brzo stigao do 14:2, nakon čega je Tešija zabio za tri i barem malo primaknuo Alkara, ali bolje od 25:14, koliko je bilo nakon prvih deset minuta, očito nije moglo.

Ipak, dvije trice Gaurine i ubačaji Tešije, Alkaru su donijeli kakav takav priključak i minus pet koševa (27:22, 29:24). Dvije trice tada vežu i domaći, pogađali su Kus i Perković, no dobar ritam sinjske momčadi se nastavio pa je koševima Bilića i Šipića semafor u 18. minuti pokazao svega minus dva (39:37). Završnica je, pak, otišla na stranu domaće momčadi pa je rezultat na poluvremenu glasio 46:39.

Mogao je Alkar početkom nastavka uhvatiti priključak da je barem nešto pogodio, osim tek dva ubačaja u prve četiri minute, baš koliko su zabili i domaći. No, za domaće je tada potegnuo najiskusniji, Davor Kus, čime su ponovno bilježili dvoznamenkastu prednost. Pokazalo se, bio je to i početak kraja jer su do kraja trećeg perioda domaćini pobjegli na nedostižnih 73:55.

Posljednju četvrtinu Alkar je otvorio furiozno, serijom 9-0 u kojoj je Modrić zabio šest, a jednaka razlika bila je i pet minuta prije kraja. Škrljevo do kraja utakmice nije dozvolilo ništa više od “časnog” poraza (93:81).

Dodajmo kako je ovu utakmicu Škrljevo odigralo bez prvog trenera Aramisa Naglića koji je zbog zdravstvenih problema bio odsutan.

Statistika:

Stat

Tablica:

Tabl-a-1

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh