semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Novi poraz Alkara, tri igrača držala glavu iznad vode

Autor/ica
Objavljeno: 11 travnja, 2015

sibenik_alkar13

Zabok je u svojoj dvorani stigao do prve pobjede u Ligi za prvaka, ali isto tako je ostavio i sinjskog Alkara s nulom u rubrici pobjede…

Zabok – Alkar 71:61 (20:10, 26:16, 12:22, 13:13)

Liga za prvaka, 4. kolo
Bedekovčina – Školska dvorana
Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Zlatko Galiot (Zagreb), Bojan Kruljac (Zagreb)

Zabok: Zrnić 13, Žganec 6, Anzulović 16, Jurlina 5, Vlaić, Črnjević 3, Marić 12, Palac 2, Tuđen, Kapusta, Bundović 14, Đurkan.

Alkar: Bašić, Jo. Boban, Bilandžić, Modrić, Pavić, Vitali 22, Ju. Boban 3, Krstanović 17, Žitko 18, Svalina 1, Kanaet.

Niti nakon pet kola Alkar ne zna za pobjedu, no ono što će ostati kao kuriozitet iz ovog ogleda, jest podatak kako su, sve do pred dvije minute prije kraja, za Alkar koševe zabila svega četiri igrača, odnosno tri, ako izuzmemo jedan ubačaj Svaline. Krstanović, Vitali i Žitko vs. Zabok za konačnih minus deset Sinjana.

Alkar se izuzev nekoliko uvodnih minuta brzo našao u minusu, sijevalo je sa svih strana po košu sinjske momčadi koja je, budi uzgred rečeno, na put krenula bez Mate Perajice, a potom ostala i bez Josipa Bobana zbog povrede stopala pa je Damiru Milačiću jedino preostalo pokušati izbjeći katastrofu.

Već nakon deset minuta Alkar je zaostajao točno toliko koševa, a nakon što je jednakom razlikom zaključena i druga četvrtina, obrisi katastrofe počeli su se nazirati na obzoru. Zabok je lakoćom poentirao, ali u drugom dijelu Alkarski trojac se potrudio da poraz bude prihvatljiv.

Naime, već u prvim minutama nastavka Alkar je iskoristio “lako ćemo” domaće momčadi, pa se prednost Zaboka počela topiti, da bi pred završnih deset minuta iznosila deset razlike.

Posljednji period ipak nije ponudio preokret, što bi da se kojim slučajem dogodilo, bilo ravno čudu, prvenstveno zbog svih problema koje su snašle Alkara. No, u nekoliko navrata prednost je minimalno završavala ispod deset, ali na kraju je sasvim zasluženo momčad Zaboka slavila prvi dvobod (71:61)

Kod Zaboka je prvo ime bio Anzulović koji je zabio 16 koševa, dva više od Bundovića i tri od Zrnića. U redovima Alkara Vitali je postigao 22 uz šest skokova, 18 poena i devet skokova je dodao Žitko, a 17 koševa i 14 skokova djelo je Krstanovića (valorizacija 31).

Statistika:

Tabl-a1

TABLICA:

Tabl A-1

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh