ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Novi projekt Lokalnog volonterskog centra SINJ ‘VOZARA 2 – Volonteri za razvoj 2’

Autor/ica
Objavljeno: 13 siječnja, 2021
SRMA VOZARA LETAK face page

Izvor: Udruga Srma

Od 1. siječnja 2021.g. Udruga Srma provodi novi dvogodišnji projekt Lokalnog volonterskog centra Sinj ‘Vozara 2 – Volonteri za razvoj 2’.

Projekt se provodi do 31.12.2022. godine uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj projekta je promoviranje i razvoj volonterstva na području Cetinske krajine, te održivi razvoj lokalne zajednice kojem doprinose lokalni volonteri – građani svih životnih dobi, lokalni organizatori volontiranja, gradovi i općine, te drugi lokalni dionici kroz unaprjeđenje lokalne suradnje i razvoj lokalne filantropije.

Partneri u provedbi projekta: Grad Sinj, Općina Otok, Općina Hrvace, Centar za socijalnu skrb Sinj, Gimnazija Dinka Šimunovića Sinj, Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića Sinj, Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića i Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

AKTIVNOSTI PROJEKTA VOZARA:

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR SINJ – Uvezivanje ponude i potražnje – organizatora volontiranja i volontera – izravno i preko web stranice LVC Sinj.

VOLONTERSKE AKCIJE – U suradnji s partnerima na projektu i drugim lokalnim dionicima organizirat će se 7 volonterskih akcija s volonterima svih životnih dobi.

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA 5.12. – U svih 6 naselja u Cetinskoj krajini, nagrađivanje 3 najbolja volontera.

”VOLONTERSKI PROGRAMI U CETINSKOJ KRAJINI” – Katalog s ponudom volontiranja kod lokalnih organizatora volontiranja.

LOVOR 3 – ZBORNIK VOLONTERSKIH PRIČA – Volonteri pričaju o svom volonterskom iskustvu i razlozima volontiranja. 5 nagrađenih priča.

ONLINE PREDSTAVLJANJE VOLONTERA I ORGANIZATORA VOLONTIRANJA – Volonterske priče lokalnih volontera i što rade organizatori volontiranja.

ODGOJ ZA VOLONTIRANJE – Istraživanje ”Što srednjoškolci znaju o volontiranju?” i prezentacije volonterstva u 3 srednje škole u Sinju i u Centru Juraj Bonači.

IZGRADNJA KAPACITETA LOKALNIH ORGANIZATORA VOLONTIRANJA – Istraživanje ”Stanje educiranosti lokalnih organizatora volontiranja za provedbu volontiranja” i Edukacija za volonterski menadžment i koordinatore volontera.

PROGRAMI VOLONTIRANJA:

KRIZNO VOLONTIRANJE – ublažavanje posljedica kriznih stanja

VOZAM – volontiranje za mlade – srednjoškolce, studente i ostale mlade

INKLUZIVNO VOLONTIRANJE – za mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju, korisnike programa Centra Juraj Bonači Područno odjeljenje u Sinju

POMOĆ U UČENJU – besplatne repeticije za učenike

LOKALNO VOLONTIRANJE – u zajednicama s manje mogućnosti

SEKTORSKA I MEĐUSEKTORSKA SURADNJA na provedbi politika usmjerenih razvoju volonterstva, promociji i informiranju, izgradnji kapaciteta i upravljanju znanjem i kvalitetom, te u povezivanju, umrežavanju i zagovaranju.

SRMA VOZARA LETAK PROJEKTA MALI priprema za tisak page
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh