extrametal

Obilježavanje Dana antifašističke borbe

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2014
dan_neovisnosti_sinj

Hrvatska 22. lipnja slavi Dan antifašističke borbe, u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi. Dan antifašističke borbe je državni blagdan u RH.

Sutrašnji blagdan u Sinju će se obilježiti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen kosturnicu palim borcima NOB-a u parku Đardin u 9 sati, a zatim na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave u 9,15 sati. Iz Grada Sinja uputili su poziv za obilježavanje Dana antifašističke borbe svim udrugama proisteklima iz Domovinskog rata, UABA CK, predstavnicima MORH-a, MUP-a, VAD-a, političkim strankama i nezavisnim listama u GV Grada Sinja.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine izvijestila je kako će vijence položiti ispred Spomen kosturnice u parku Đardin u 9 sati i na spomeniku na ulazu u Glavice u 9,30 sati. Poslijepodne, u 16 sati na partizanskom groblju u Vrdovu vijence će položiti predstavnici UABA CK, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, te ostali uzvanici.

groblje_vrdovo
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh