BANNER FERATA

Obilježen Dan branitelja Sinja i Cetinskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 30 svibnja, 2014

dan_branitelja1

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i ispred biste prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, danas je obilježen Dan branitelja Sinja i Cetinske krajine. Tijekom Domovinskog rata u, sudjelujići u postrojbama HV-a i MUP-a, 103 Cetinjana položila su svoje živote na oltar Domovine.

Na spomenik ispred Gradske uprave vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici Županije Splitsko-dalmatinske, jedinica lokalne samouprave s područja Cetinskog kraja, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih branitelja, Viteškog alkarskog društva, Udruge anifašističkih boraca i antifašista, političkih stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u sinjskom Gradskom vijeću te ostali građani.

Prigodni govor uz čestitku za današnji dan održao je dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin, koji se zahvalio svim sudionicima Domovinskog rata koji su zaslužni za slobodnu Republiku Hrvatsku, kao i obiteljima poginulih branitelja. Molitvu odriješenja molio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić.

Nakon toga, polaganje vijenaca i paljenje svijeća upriličeno je kod biste dr. Franje Tuđmana, a sudionici današnje svečanosti potom su obišli Spomen sobu poginulih hrvatskih branitelja Cetinskog kraja. Tom prigodom predsjednik Udruge djece poginulih branitelja Sinja i Cetinskog kraja Željo Živalj je kazao:

‘Naše obitelji su ponosne što se na ovakav način Sinjani i Cetinjani sjećaju poginulih branitelja. Vidjeli smo puno ljudi koji su se došli pokloniti žrtvama Domovinskog rata.’

Program obilježavanja Dana branitelja Sinja i Cetinskog kraja nastavlja se natjecanjem braniteljskih udruga s područja Grada Sinja i Cetinske krajine, koji će se natjecati u malom nogometu, balotama i kartama, a cjelodnevno druženje hrvatskih branitelja i njihovih gostiju uz hranu i piće održava se u ugostiteljskom objektu-sportskom kompleksu ‘104 Dalmatinca’ u Turjacima.

U nedjelju, 1. lipnja u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati služit će se sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh