semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Obilježen Dan kruha u Sinju i Brnazama

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2016

Izvor: www.gospa-sinjska.hr

Već tradicionalno se u Župi Gospe Sinjske kroz mjesec listopad obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za Božja dobročinstva.

Tako su u nedjelju, 9. listopada 2016. godine, u crkvi Gospe Sinjske članovi Dječjeg zbora pripremili sa sestrom Jelenom Mijić i fra Jurom Župić prigodni recital ‘Kruh za druge’, autorice Marine Šimić. Recital je bio ispunjen i pjesmom članova dječjeg zbora uz solo dionice.

dani_kruha_3

Djevojčice obučene u sinjske narodne nošnje držale su u rukama kruh s natpisom: ‘Kruh utjehe’, ‘Kruh nade’, ‘Kruh obitelji’, ‘Kruh starih i nemoćnih’, ‘Kruh vjere’. Djeca su kroz recital poslala jasnu poruku svakom čovjeku da i on može biti kruh utjehe ako zna utješiti druge, ako se umjesto očaja zna nadati da tada i on postaje kruhom nade. Posebnu poruku su poslali obiteljima sa željom da se svaki član obitelji nauči poput kruha ‘lomiti’ za svog bližnjeg.

U recitalu djeca nisu zaboravila ni starije i nemoćne koji su oskudijevali i tražili zemaljski kruh, ali su svojim životom bili kruh za druge u patnji, neimaštini i boli. Svatko može biti kruh za svoga bližnjega jer tko blaguje Isusovo tijelo ne može ostati sam, on se poput kruha treba lomiti, naglasila su djeca.

dani_kruha_1

Zajednica vjernika sv. Nikole Tavelića u Brnazama, također je zahvalila Bogu za Darove kruha i Božja dobročinstva. Najmanji koji pohađaju osnovnu školu u Brnazama sa svojim nastavnicama pripremili su prigodne recitale i pjesme. Preko svete mise čitali su i pjevali članovi Dječjeg zbora uz glasovirsku pratnju Jelene Mihaljević i flautsku pratnju Ene Delije. Riječi pozdrava roditeljima i svim ljudima dobre volje uputila je učenica četvrtog razreda Anđela Mihaljević. Za ovu prigodu djeca su prostor ispred oltara ispunili kruhovima i plodovima zemlje. Svojim nastupom i izvedbom izazvali su veliki pljesak i oduševljenje prisutnih u Crkvi sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

brnaze
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh