ALKARIC

Obilježen Dan škole bana Josipa Jelačića

Autor/ica
Objavljeno: 9 lipnja, 2021
kola

Piše: Stipe Ivišić

Danas je u predvorju škole obilježen Dan škole bana Josipa Jelačića. Prigodna manifestacija započeta je hrvatskom himnom. Prigodni program vodila je učenica Laura Radanović.

Na samom početku nazočne je pozdravio ravnatelj škole Stipe Ivišić i naglasio:

‘Dan je škole, hvala svima koji su u ovoj školi radili, proveli svoje živote poučavajući ili radeći u nekim od službi u našoj školi. Što reći danas? Ključni pojmovi vezani za današnje obrazovanje su: znanje, kompetencije, vještine, inovativnost, odgovornost, napredak.Naša škola ima nastavnike: vrijedne, kompetentne, inovativne i kreativne, što smo posebno pokazali u ovo teško vrijeme, online, a i njihova prisutnost na različitim obrazovnim sastancima, bilo predavanjima ili natjecanjima. Od samog početka škola ima svoj razvoj, svoj život koji je danas sve bolji, ugodniji, savršeniji ali i zahtjevniji. Zahvaljujući dobroj potpori županije Splitsko-dalmatinske sve uređenija. Neki kabineti su opremljeni po posljednjim standardima a neki su u pripremi. Dakle, dragi učenici težite znanju, iskoristite ovu školu maksimalno jer srednjoškolsko obrazovanje će vam obilježiti život, kako profesionalno tako i odgojno. Potrudite se steći samostalnost i odgovornost uz vještine koje imate i koje stječete u ovoj školi.’

Nakon toga kratko predavanje, povijesni presjek održao je prof. Stjepan Marković koji je iznio neke zanimljive podatke. Tridesetih godina imali su učenici samo 4 predmeta a školu ne bi završilo pola učenika. Postojala su neka vrlo zanimljiva zanimanja (zlatar).

Poslije profesora Markovića sami učenici su predstavili svoje kabinete. Učenici konobari sa svojim mentorom prof. Matom Vrgočem pripremali su različita bezalkoholna pića, koktele, a naši učenici kuhari sa svojim mentorima prof. Goranom Batarelom, mentoricom prof. Marijom Šimunović i mentorom Zdravkom Hrgovićem su pripremili za svakoga ponešto. Burgere, ražnjiće, losos, različite slastice, i prigodno voće.

kuhari

Virtualno predstavljanje imali su i kozmetičari koji su snimili i pripremili, zajedno sa svojom mentoricom Jelenom Poljak, video clip u kojem su predstavili svoje vještine; masaže tijela, njega lica i ruku.

Video uradak pripremili su i naši učenici frizeri s mentoricom Željkom Vuko koji su jednako tako demonstrirali svoje vještine koje su stekli u našoj školi.

Bitno je napomenuti da mi imamo i zanimanje medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege koji nisu još počeli s praktičnom nastavom.

Na ovoj manifestaciji prof. Željko Cvitković predstavio je uradak koji je pripremio sa svojim učenicima; Virtualna šetnja školom koja je prvi takav primjerak na ovom prostoru te naglasio kako smo mi u korak s naprednim tehnologijama, i učenici i nastavnici.

kuhari

Na samom kraju predstavljena je prezentacija drugog A razreda koji su pripremili zajedno sa svojom mentoricom prof. Nadom Ratković. Manifestaciju dana škole uljepšala je svojim pjevanjem učenica Lara Nasić, uz glazbenu pratnju pedagoga škole Josipa Alebića.

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića je idealno i savršeno mjesto za srednjoškolsko obrazovanje.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh